Skip to main content
  • nicky romero
  • 28.01.2012.

Tko će zasjati u 2012. – 1. dio

O nekim novim imenima elektronske glazbene scene, ali i već postojećim koji bi trebali obilježiti ovu godinu već se naveliko priča.

Piše: 

Naslovna foto

Nicky Romero


Prema prvim dojmovima javnosti, prema njihovom radu i inovativnosti iskristaliziralo se prvih deset komercijalnih glazbenika koje bi rado čuli i u našim klubovima i na našim festivalima, a kako se ljetna sezona planira već sad možda na ovaj način potaknemo organizatore da ugoste nekog od sljedećih:

Prvi na listi je Nicky Romero – prema kuloarima ovo je godina u kojoj će mladi Nizozemac zasjati u punom sjaju i u kojoj će njegov talent u potpunosti doći do izražaja. Prije par dana izbacio je novi singl u suradnji s Jackbackom i David Guetom pod nazivom ‘Wild Ones’. Iako službeno izlazi 30-og ovog mjeseca već je u prvih par dana slušanja proglašena singlom tjedna i nadolazećom klupskom himnom;
{youtube}6dPbGXSz8GU{/youtube}

Romera vodećom zvijezdom komercijale elektronske glazbe smatraju i dečki iz ruske grupe Swanky Tunes, Vadim, Dmitry i Stanislav koji djeluju kao glazbenici već neko vrijeme, ali bi na svjetskoj razini ovo trebala biti njihova godina. Njihov singl "Sending My Love" je polazište većine DJ-a ovih dana, a protekli tjedan su izbacili novu traku "The Legend" koja idealno predstavlja njihov zvuk.
{youtube}AO0ezk3AQe0{/youtube}

John Dahlbäck, Šveđanin koji već par godina radi na usavršavanju svoje glazbe kombinirajući progressive s tech house zvukom. Na njegovu produkciju svakako treba obratiti pozornost. U eter svjetskih radio postaja ovog je tjedna puštena njegova nova stvar "Life", koja uskoro izlazi za Big Beat Records, a u veljači izlazi i serija njegovih remixa sljedećeg Toolroom Knights albuma.
{youtube}QsviFw9OFPE{/youtube}

Ako mislite da dosad niste čuli za ovog mladića onda se vjerojatno u krivu. Deniz Koyu izdaje za Flamingo Records, a podržava ga Nizozemski super star Fedde Le Grand s kojim često i nastupa. MTV ga je nazvao sjajnim novim talentom kojega treba „držati na oku“ 2012. godine, a njegov hit „Tung“ osvojio je top liste. I najbitnije od svega možete se već večaras uvjeriti u njegov talent, jer Deniz Koyu nastupa u Aquariusu. U veljači izlazi njegov remix Fedde Le Grandove stvari "So much Love".

U prvih pet smjestili su se se i Third Party koji su na sceni zabilježeni u prošloj godini singlom “Release” za Steve Angellov Size Records. Njihov drugi singl “Duel” podržali su i puštali Tiesto, David Guetta i Pete Tong. 2012. bi za njih trebala biti još veća, pa su je tako i započeli novim singlom „Feel“ i remixom izdanja Red Hot Chilli Peppersa “Otherside”.
{youtube}a2rJtNwsZck{/youtube}

Uskoro donosimo i nastavak sa sljedećih pet imena koja bi trebala obilježiti ovu glazbenu godinu…

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2