Skip to main content
  • carl cox
  • 16.10.2012.

Tko se kome divi i zašto?

Svaki DJ ima svog omiljenog DJ-a, onoga kome se divi ili ga posebno cijeni, ne nužno zbog glazbe koju stvara, nego i zbog energije koju širi, zbog iznimnog osjećaja za publiku ili pak zbog hrabrosti.

Naslovna foto

carl cox

Resident Advisor nekolicini je DJ-a postavio najčešće intervju pitanje, tko im je najdraži DJ i zašto?

Tako je Eats Everything ( koje ste mogli čuti na ovogodišnjem Garden festivalu, EXIT-u ili Hideoutu) i dalje opčinjen Carl Coxovim DJ vještinama. Iako mu je nastup Thomasa Bangaltera u Spaceu na Ibizi 1998. najbolji DJ set koji je ikad čuo, ipak mu je najdraži DJ Carl Cox. Bez obzira što Coxova glazba nije uvijek po njegovom ukusu, Eats Everything kaže da mu je čisto zadovoljstvo gledati Coxa dok nastupa, taj osmijeh na licu, način na koji miksa svoje ploče i uživa u zadovoljstvu koje mu publika vraća natrag. Cox je prvi DJ kojeg je vidio da miksa na 4 gramofona i čini to posljednjih 30 godina i zato mu se svakako treba diviti.

{youtube}qxA7kAPI5Jg{/youtube}

Subban se pak divi detroitskom pioniru Shaunu Reevesu zbog toga što je najskromniji DJ kojeg poznaje, čvrsto hoda na zemlji uz odličan odabir ploča i nevjerojatnu energiju u stanju je isporučiti potpuno drugačije glazbeno iskustvo svaki put.

{soundcloud}https://soundcloud.com/r_co/shaun-reeves-visionquest{/soundcloud}

Perc koji potpisuje uzdanja za Drumcode, Ovum, Kompakt i CLR inspiriran je Surgeonovim setovima, jer je kao DJ u mogućnosti svaki put iznenaditi publiku svojim setom prikladnim i savršenim za svaku lokaciju. Dok ga slušate imate osjećaj da jednako kao i publika uživa u svojoj glazbi. „Surgeon je takav DJ koji me uvijek iznova uspije inspirirati, a njegovi Warp i Fabric miksani CD-ovi ključni su za moje glazbeno obrazovanje jednako kao i „10 Years of Birmingham Techno“ koji predstavlja presijek cijele jedne glazbene ere“ – dodaje Perc.

{soundcloud}https://soundcloud.com/r_co/surgeon-live-berghain-berlin{/soundcloud}

Sigha, britanski techno producent se divi Silent Servantovoj dubini i laganom savršenom načinu na koji selektira stilove od ambientala, post-punka, industriala i starog Chicago housea sve do dubljeg i grubljeg techno zvuka. „Možda me upravo ta njegova neograničenost i interes izvan granica techna zbog kojeg tako savršeno sumira svoje setove u biti toliko i oduševljavaju.“ – objašnjava Sigha.

{soundcloud}https://soundcloud.com/r_co/silent-servant-clr-podcast-155{/soundcloud}
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2