Skip to main content
  • 14.07.2012.

Tko su najbolje DJane?

U DJ svijetu kao da se podrazumjeva da se većina DJ-a muškarci, kad pogledamo listu 100 najboljih DJ-a nema ni jednog ženskoj DJ na njoj. E pa mislimo da je to sramotno.

Piše: 

Naslovna foto

Miss Kittin


Ne govorimo od Djanama koje se skidaju između ostalog da bi privukle pažnju publike, govorimo o onima čiju glazbu volimo, jer znaju što rade i rade to dobro! Evo prvih 6 dama koje trebate cijeniti, a drugi dio donosimo sutra:

Maya Jane Coles – Ako postoji jedno ime koje bi trebalo biti na listi Top DJ Mag 100 onda je to svakako Maya Jane Coles. Nominirana za najbolju debitanticu na Ibizi i najbolju producenticu u prošloj godini. Njen glazbeni apetit seže od mračne bass scene i dubstepa do prekrasnih house dionica dok su joj setovi odraz glazbenog ukusa i raznolikosti.
{youtube}m2q7mbbBmSc{/youtube}

Monika Kruse – Već je tri desetljeća na sceni , pa iza sebe ima milje prijeđene zbog nastupa na najvećim svjetskim festivalima. Ima toliko iskustva i  još uvijek dovoljno energije da sve sve te uspomene, tragove i korijene u spoji u svoj novi, četvrti po redu album nazvan prikladno "Traces" koji je izdala prošli mjesec.
{youtube}NbowOXH6-O8{/youtube}

Magda – Poljakinja odrasla u Detroitu, središtu techna, u njenom zvuku osjeti se utjecaj grada koji ju je prigrlio. Prvu rezidenciju omogućio joj je Richie Hawtin. Definitivno pripada vrhu najboljih svjetskih DJ-a.
{youtube}ZN9BgSmf9pU{/youtube}

Miss Kittin – Caroline Hervé možda nije najbolja Djana na svijetu, ali njeni nastupi uvijekizazivaju toliko dobrog raspoloženje i odlične zabave, osim toga on se pri tom vidoljivo dobro zabavlja i uživa u svom poslu. Možda je electroclash trenutno izašao iz mode, ali Miss Kittin definitivno nije. Ona je tu da traje.
{youtube}9cRDEHnD3Bs{/youtube}

Nina Kravitz – ruska DJ-ica i producentica house i techno glazbe koja je ove godine izdala svoj debitantski album jednostavnog naslova "Nina Kraviz". Nina je također rezidentn poznatog moskovskog kluba Propaganda, a nastupila je na Hideout fesivalu na Zrću na koje se ponovno vraća u kolovozu.
{youtube}605bwlAz_iQ{/youtube}

La Di Da – nije da se La Di da može podičiti iznimnom tehnikom miksanja, ali toliko je puta gostovala u Hrvatskoj da je red da je spomenemo, a i prva "probila led" cijelom slijedu topless glazbenica koje se grudima bore za komad scene u muškom svijetu, sve za uveseljavanje naših muškaraca.
 

dobar house desktiop
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju