Skip to main content
  • topa
  • 26.11.2012.

Topini singlovi osvajaju domaću urbanu scenu

Unatoč činjenici da se domaća urbana glazba teže probija do etera radijskih postaja, a još manje vrti na televizijskim kanalima, Topa iz Požege ustraje u svom  naumu osvajanja javnosti i publike i pri tom uživa u onome što radi.

Naslovna foto

topa

Topa, bližnjima poznatiji kao Mladen Topić iz Požege svoj prvi instrument, bubnjeve počeo je svirati već s 11 godina, što ga je usmjerilo da kroz godine svira u raznim bendovima od metala do klasične glazbe, te da završi i srednju glazbenu školu za udaraljke.

Kao i većina domaćih DJ-a za house glazbu počinje se zanimati već u osnovnoj školi, a prvi javni nastup kao DJ imao je 2000. godine u kultnom požeškom Caffe baru Time (Leonardo), u kojem postaje i resident DJ, gdje stječe publiku na svojim Body movin' partyjima. Ove je godine DJ Topa izdao svoje prvo jackin  house izdanje "I Got Over" na Summer sampleru Caboose Recordsa iz Kanade.

{soundcloud}https://soundcloud.com/topabodymovin/topa-i-got-over-original-mix{/soundcloud}

Nakon toga uslijedio je i prvi EP "Watch The Sun" na jednom od boljih engleskih disco house labela Tasty Recordings, u vasništvu  Audio Jackera koji je ujedno napravio i remix istoimenog singla. EP je odmah ušao u top 20 Tracksource downloads u jackin house i house žanru.

Drugi EP "Jazz Religion" izašao je 29.10.2012 za label Twins Mansion prošao je jednako dobro, a podržali su ga glazbenici poput Mark Farine, Gramophonedzie, Hapkido, Camille, 4 peace i drugi.

{soundcloud}https://soundcloud.com/topabodymovin/topa-jazz-religion-original{/soundcloud}

Iako bi svoj stil glazbe koju pušta okarakterizirao kao funky, disco, jackin' i tech house, Topa se u produkcijom i autorskim smislu opredijelio i za pop glazbu s primjesama funka i housea na hrvatskom jeziku. 2010. izlazi prvi singl DJ TOPA i DAMJAN "Ovisan" koji odmah osvaja publiku i top liste radijskih postaja, te pokreće radijsku emisiju Body movin na Županijskom radiju Požega.

{youtube}5rmfv9-oVUw{/youtube}

Također 2010. postaje član projekta "HOUSE MEETS CONGAS" u kojem uz dj set Dominika Cara iz Sl. Broda svira konge, timbalese i ostale udaraljke, a zajedno nastupaju u hrvatskim klubovima u Osijeku, Zagrebu, Sl. Brodu, Požegi itd.

Početkom 2011. izlazi drugi singl DJ TOPA I VEDRAN JAGODIĆ "Otrovan tobom" , koji je također odlično zastupljen u hrvatskom eteru, te izdaje prvi singl s ženskim vokalom "Sanjaj". Gošća na vokalu je Antonia Barišić talentirana zagrebačka pjevačica (Footlose,Supertalent 2010).

{youtube}e7jpu6K4jOs{/youtube}

U narednim mjesecima od Tope očekujemo EP za Midwest Hustle "I Don`t Know" te EP "Make my Heart Sing" koji treba izaći na labelu Beatdown Music za jednog od njegovih uzora, Australca Sonnyja Fondere. Budućnost će vjerojatno rezultirati i albumom stoga držite oči i uši otvorene, jer Topu ništa ne može obeshrabriti.

 

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju