Skip to main content
  • atmosfera
  • 3.10.2012.

Toulouse Low Trax na Freilaufu

Prije slova "D" iz Detroita postojalo je slovo "D" iz Düsseldorfa na čijem plodnom tlu su nikli fenomeni poput Kraftwerka, Mouse on Marsa i Kreidlera. Iz tog grada dolazi i Toulouse Low Trax, idući gost na Freilaufu.

Naslovna foto

atmosfera

Toulouse Low Traxu će se u subotu 13.10. u zagrebačkom klubu Masters pridružiti i Enco Kern i Pepi.

Toulouse Low Trax jedan od članova njemačkog krautrock benda Kreidler, a već desetljećima uspješno vodi avantgardni klub pod imenom "Salon des Amateurs" u sklopu akademije za umjetnost u Düsseldorfu. Oni koji ga poznaju kažu da je poseban čovjek i izuzetno dobar DJ. Svatko tko je nabasao na zvuk njegovog prvog solo albuma "Mask Talk" će vrlo brzo osjetiti glazbeni intenzitet kojim formira malo drukčiji plesni podij. Cool i atmosferična new-wave oštrina i opušteni neon sound izaziva mehaničku funkcionalnost van svih suvremenih kalupa.

{youtube}yUyZxDBhBG8{/youtube}

Enco Kern rođen u Hrvatskoj, odrastao u Njemačkoj; otvorio je vrata renomiranim etiketama i aktivno sudjelovao u organizaciji i dovođenju interesantnih DJ-a što u našu zemlju, ali i vani.
Kao glazbeni kritičar i novinar pisao je za OUK, čiji je bio suvlasnik i Groove magazine.
Podrumi Berlina ili otmjena mjesta u Dubaiju su samo neke od stanica ovog svijetskog vagabunda sa zavidnom zbirkom vinila. Očekujte emotivnu dubinu i sirovu kućnu glazbu.

Kad se svijetla ugase i zastor podigne Pepi u Mastersu ostavlja tragove.

sea star desk
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.