Skip to main content
  • Jets
  • 3.10.2012.

Dugogodišnje prijateljstvo pretočeno u Jets!

Ove godine mogli smo čuti mnoge kolaboracije na nivou, pa su se tako u zajedničkom radu udružili Joy Orbison i Boddika, za Andrew Weatheralla ne tebamo ni pričati, a sada su isto učinili i Jimmy Edgar i Machinedrum.

Piše: 

Naslovna foto

Jets

Družili se oni tako, malo razmjenjivali ideje, predlagali i na kraju slagali, i pod imenom JETS složili EP koji bi krajem listopada, točnije 29. listopada trebao izaći za Leisure System.

Možda su se za isto dogovorili tijekom svirke na Dimensions festivalu, gdje su oboje svirali na istom flooru, a rezultat je EP od 4 stvari, od čega jednu možete i poslušati. Ipak, vjerojatnije je da je ideja nastala i puno prije, s obzirom da se ovo dvoje zna preko 12 godina, dok su još bili klinci koji su se probijali u svijetu elektronike.Jimmy Edgar i MAchinedrum

Iako se nisu stigli pretjerano družiti, dok su u isto vrijeme živjeli u New Yorku, kao što danas oboje žive u Berlinu, u rijetkim prilikama kad bi se i našli, radili bi malo po malo na novim melodijama i novim trakama, i tako zadnjih 4 godine, a što se i može čuti na njihovim uratcima – miješavinu različitih utjecaja, godina i mjesta boravka. S obzirom da se toliko dugo znaju, zajedno su sazrijeli u svijetu elektronike, pa se međusobno nadopunjuju, ali su i dobri prijatelji, te je ova suradnja došla kao logični slijed, međutim gdje će ona odvesti ne znaju ni sami.

{soundcloud}https://soundcloud.com/leisuresystem/jets-locklockkey{/soundcloud}

Tracklisting:

A1. In Her City
A2. Sin Love With You
B1. Meu
B2. Lock Lock Key Key

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.