Skip to main content
  • 23.03.2006.

Treća tribina Red Bull Homegroove-a

Na slijedećoj, trećoj tribini Red Bull Homegroove-a vraćamo se na početak 70-tih godina otkuda počinje naša priča o disco i house glazbi.

Piše: 

Preko prvih DJ-a i klubova u New Yorku, Northern Soul scene u Engleskoj i glam faze disca, priča će nas lagano odvesti do pionira house glazbe i prvih house klubova i producenata, ali i svih podvrsta koje su se do danas pojavile u house glazbi. Razgovarati ćemo i bitnosti disco faze za klupsku i DJ kulturu – od nastanka extended verzije, 12'' formata, prvih DJ miksera, filozofije slaganja glazbe, potrage za ekskluzivnim pločama, do klupskih razglasa i detalja sa početaka scene iz ustiju jedne od njujorških disco DJ legendi ekskluzivno za ovu tribinu.

Prisjetit ćemo se početaka hrvatske house scene i njene povijesti, te razvoja do danas, spojiti house i techno kroz razne žanrove house glazbe, popričati o fenomenu komercijalizacije house glazbe i naravno odgovoriti i na Vaša pitanja koja nam kroz razgovor možete postaviti. Kroz ovu tribinu vas vode: Tomo Ricov, Eddy Ramich, Marijan Felver, Markan i Tomislav Cetina – Cet.

 

Dobrodošli na treću tribinu Red Bull Homegroove !

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2