Skip to main content
  • 16.03.2017.

Treći techno sin stiže iz Londona u Lazarete!

Povedu li te želje, žudnje, perverzije istraživanja i dromomanije skroz do finalnog juga tvoje zemlje naći ćeš se u ponosnom gradu zidina, priča, povijesti, glazbe i prenamijene kamenja u sasvim plesne svrhe.

 
Historijskog giganta pomorstva, diplomacije, ponosa, simpatične prgavosti i poslovne ingenioznosti, savršeno geografski postavljenu ex zasebnu republiku i stanovnika UNESCO-va popisa svjetske baštine, Dubrovnik čitave godine domom zove cca 50 000 parova stopala. Zaračunaš da će zakon vjerojatnosti, velikih brojeva i kaotičnih pravilnosti unutra slučaja nužno rezultirati jednim postotkom koji se klanja pred miksetama i gramofonima, računaš na sve one koji Dubrovnik osjećaju nevjerojatno svojim iako u rodnom listu nisu poštambiljani službenom gospom il gosparom i računaš da je on ujedno središte najcrnjeg od svih crnih opcija tamnoće – BitchBlacka.
 
Pa BitchBlack radi ono što BitchBlack radi najbolje, a to je vrti kotače u pozadini u katran tamnoj sjeni, da bi tebi pružio najbolje plesno iskustvo i u priču, uz glavnu os agencije – Torresa, u Lazarete uvodi i londonskog trećeg sina beata – Third Son.

 
Nije ni prvi, nije ni drugi već sasvim treći. Znaš kako kažu kada kažu samo da nešto kažu, u latentno zbunjenoj još neriješenoj ljubomori spram tuđeg uspjeha – "Treća sreća!". Ne postoji nikakav obrat fortune kojoj se baš prva dva puta nije dalo, koja nije bila raspoložena i koja razmaženo čeka ispunjavanje dva faila prije no što ti baci kost, ne zahtijeva snubljenje u kojem su ti prva dva pokušaja osuđena na propast samim svojim postojanjem, već imaš dva iskustva kroz koja učiš i treće uspije jer tada znaš bolje no kada si počinjao.
 
Pa onda kada znaš bolje imaš i odgovornost biti bolji. To svakako nigdje ne piše osim u tvom moralnom anexu na ugovor života, koji te na isto obvezuje ne želiš li se probuditi jednoga dana smežuran i ogorčen. Third Son, sasvim doma u Londonu i technu ima najjednostavniju i ujedno najkompleksniju od svih misija – stvarati najbolju glazbu koju može. Kada ispadneš iz glazbenih njedara gdje su note i ritam sastavni dio odgoja nije teško zamisliti da je u godinu dana vještina i od djetinjstva razvijani afiniteti prema zvučnom rezultiraju globalnim svirkama i izdanjima na label bombama poput Noir Musica, Einmusika i Sincopata, dok se u londonskom studiju kuha sasvim vlastit recept pogleda na elektroničko. 

 
Za 26-godišnjaka budućnost je donijela napunjen raspored, nove labela kao Stil Vor Talent, live setove i naramke novih materijala. A kako izgleda kada treći sin preuzme noć u Lazaretima virni 25. ožujka od sata prije ponoći do zore nad Jadranom u 6 ujutro? To ti ne možemo sugerirati, treba biti doživljeno.
 
Pa do novih deranja džonova među stoljetnim napolitankama kamenja posudi čekić i nakovanj onome što te pod BitchBlack kišobranom očekuje u novoj rundi, uhodi Toressa ako si tako inkliniran ili se posanjkaj do FB eventa ovdje. Sretan ti bio predpetak!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2