Skip to main content

Tvoja vlastita online 909-ka!

Ponekad se pojave stvari koje sruše uvriježeni status Q, koje pošalju koncentrične valove promjene zajednicom i kasnije više ništa nije isto, ljestvica je podignuta i manje više nije dovoljno dobro.

 
U Japanu bazirani tehnološki div Roland je svojim velikim stopalima utisnuo mjesta na šumskom putu elektronike stvarajući jednu od najpoznatijih ritam mašina ikada, 808-icu, koja je nakon tri godine dobila nasljednicu s malim modifikacijama u 909-ci.

 
Roland TR-909 Rhythm Composer udario je tržište 1984. kao djelomično analogna, na sampleovima bazirana, ritam mašina i mentalno djetešce Tadaoa Kikumota. Pojavio se prvo kao jeftinija alternativa autentičnijem zvuku bubnja i zbog tehnoloških ograničenja donio sasvim novi sintetički zvuk. No kako to obično biva stvari se nekada nevjerojatno poklope i dolazak 808-ice i 909-ke je korelirao s rađanjem novih pravaca techna i acida koji su baš ovaj sinetički zvuk tražili.
 
Sumnjamo da negdje u svojoj kolekciji oprema baš mnogo ljudi ima priliku imati ove male oblizeke iskonske opreme elektroničara, no zato samo i ovdje danas, jer postoji jedna vrlo vrlo radosna vijest. Na techno zakačeni programeri su stvorili online html varijantu 909-ke za sve vas beznadno zaljubljene u techno gadgete. Uploadaš, spremaš, snimaš manipuliraš, sjeckaš i slažeš svoj ritam u novom glazbenom oblaku. Pa evo na jednu sasvim novu prvu frišku subotu u 2016. mi ne možemo smisliti bolji način kako da provedeš koji sat. Na svoju html verziju klizni ovdje i uživaj.
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2