Skip to main content

U Berlinu će se održati festival 5001 smješten u bivšem nuklearnom bunkeru

Ovo ljeto nedaleko od Berlina održat će se 5001 Festival koji svojom lokacijom mami svaku vožnju, radi se o nuklearnom bunkerom.

Piše: 

Bunker 5001 izgrađen je između 1978. i 1983. kao glavno sjedište NVR-a (Nacionalnog vijeća obrane) i DDR-a. Isti je poslužio kako izniman slučaj u vezi preuzimanja političkog, gospodarskog i vojnog vodstva države. Do pada Berlinskog zida niti jedna zapadna obavještajna služba, NATO ili američka vojska nisu uspjeli razotkriti bunker te njegovu istinsku funkciju.

U ljetnim danima od 17. do 19. kolovoza, na mjesto bunkera održat će se techno i ambijent 5001 festival. Radi se o festivalu koji ovom prigodom bira pomno odabrana DJ imena, a radi se trenutno o njih 12. Za nuklearno sjedište rezervirana su imena Shlømo, Freddy K, François X, Antigone, Rachel Lyn, Stephanie Sykes, Acierate, Jasmine Azarian, Goner, Tom Talenberg, Tham, Jenus.

Službeno je bunker zatvoren 1993., dok ga je neprofitna organizacija Projekt 5001 preuzela na sebe i pretvorila u "kulturnu i muzejsku potrebu". Festival će ponuditi kampiranje , a tijekom vikenda održavat će se vanji i unutarnji događaji.

Želite li saznati malo više o lokacija provjerite slike ispod, a OVDJE napravite 3D tour kroz bunker.


 

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2