Skip to main content
  • 23.01.2018.

Video: Najveći misterij plesne glazbe Moodymann, priča o Detroitu i inspiracijama

Iz drugog vala Motor Citya svijetu je 90-ih predstavljen Kenny Dixon Jr., no njegov alter-ego Moodymann najveća je enigma plesne glazbe više od 20 godina.

Piše: 

"Moj identitet nije važan…Fu** the DJ. Talent je na pločama i to je istina."

Nakon debitantnog albuma 1997. za etiketu Planet E, Kenny Dixon Jr. aka Moodymann tek je 10 godina poslije dao svoj prvi intervju. Upravo svom rodnom gradu, Detroitu, zahvalan je što je osoba kakvu danas poznajemo. Ekipa Resident Advisora njemu je posvetila pažnju u svom novom videu naziva Moodymann: A Detroit Enigma.

Kao svoju najveću inspiraciju, Moodymann je iste sekunde izdvojio ime The Electrifying Mojo. DJ koji je najviše poznat po radu na radio postajama gdje je gradu Detroitu predstavio umjetnike poput Kraftwerk, The B-52 i Prince.

U ovih šest i pol minuta videa dobit ćemo barem malu naznaku zašto je i dan danas u svijetu interneta gdje ništa ne ostane toliko dobro sakriveno najveća misterija elektroničke glazbe.
{youtube}nVlCGZn6Qog{/youtube}

Izvor – [ResidentAdvisor]
 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2