Skip to main content
  • 20.01.2018.

U Sinju sinoć potpuno izgorjela bivša vojarna Ivaniša Nelipića

Prostor je to u kojemu je underground partije često znala organizirati sinjska ekipa.

Piše: 

U noći na subotu izbio je požar u kojemu je potpuno izgorjela sjeverna zgrada u krugu bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju. Radi se o visokoj prizemnici od nekoliko stotina metara kvadratnih koju prešutnom suglasnošću sinjskih gradskih vlasti godinama koriste udruge mladih, najviše SUK i S.K.U.P, u kojemu su se njihovi članovi okupljali, održavali susrete, koncerte, filmske projekcije i drugo.

Požar je izbio oko 1.30 sati u subotu. Samo 4-5 minuta poslije dojave na mjesto požara izišlo je 8 vatrogasaca JVP i DVD Sinj s tri vozila. Oko 2.50 sati oni su uspjeli lokalizirati požar, a otvorena vatra ugašena je oko 5.30 sati. Zgrada i sve što se u njoj nalazilo, a spominju se instrumenti, oprema i namještaj, potpuno su izgorjeli, zajedno s krovom koji se urušio pa su ostali samo zidovi. U subotu prijepodne dok su vatrogasci još dežurali na požarištu, djelatnici MUP-a počeli su s očevidom koji bi trebao dati odgovor o uzrocima požara. Prema onome što se moglo čuti od nazočnih, vatra je izbila u krovištu i proširila se na cijeli objekt. Bivša vojarna Ivaniša Nelipića i svi njezini objekti vlasništvo su Grada Sinja. Nakon što je MORH taj objekt oglasio neperspektivnim za potrebe HV-a, Vlada RH je na zahtjev iz alkarskoga grada bivšu vojarnu prenijela u vlasništvo Grada Sinja, koji je po najavama gradskih čelnika tu imao velike planove, ponajprije za dom za starije osobe kapaciteta 400 korisnika. Ništa od toga nije ostvareno, svi objekti osim ovoga koji je sada izgorio bezočno su devastirani, a i do sada je bilo izbijanja požara.

Prenosi – [Slobodna Dalmacija]

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2