Skip to main content
  • 17.09.2020.

U Splitu se organizira radionica scenske rasvjete. Prijave u tijeku!

U splitskom klubu Kocka se od 21. do 23. rujna organiziraju Močvarine putujuće radionice tehničke produkcije – radionica scenske rasvjete.

Piše: 


Mjesto: Klub Kocka
Termini: od ponedjeljka, 21.09. do srijede, 23.09.
Vrijeme: od 17:00 do 21:00
Prijave na: kum.kocka@gmail.com

Radionica je besplatna.

Prijava mora sadržavati ime i prezime, kontakt i iskustvo (ukratko).

Napomena: broj polaznika ograničen je na 10, a prijave traju do 20.09. ili dok se ne popune sva mjesta.

Radionica je namijenjena svima koji se žele upoznati s osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad u skupinama, polaznici/ce će imati priliku naučiti programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete.

PROGRAM:

▬▬▬
PONEDJELJAK 21.09.

UVODNO PREDAVANJE
Bavimo se tipovima reflektora, temeljnim zakonitosti i odnosima u rasvjeti, regulacijom tj. kontrolom svjetla, DMX protokolom, programiranjem, temel-jnim zakonitostima u elektrotehnici i sigurnosnim mjerama. Cilj je da polaz-nici/e usvoje osnovne teorijske pojmove o oblikovanju svjetla, kako bi se sa stečenim znanjem lakše mogli/e se snalaziti u praktičnom djelu radionice koji se odnosi na dizajn svjetla
▬▬▬

UTORAK 22.09.

UPOZNAVANJE S RASVJETNIM PARKOM KLUBA
Polaznici će kao zadatak sastavljati plan rasvjete kluba. Po sastavljanju plana radit će se "patch lista".
▬▬▬

SRIJEDA 23.09.

PROGRAMIRANJE RASVJETE
U nastavku radionice bavimo se programiranjem rasvjete. Proteklih dana pripremljene su sve pozicije rasvjetnih tijela, osmišljen je nacrt rasvjete. Upisuju se sve promjene rasvjete. Zajedničkim dijalogom pokušavamo napraviti dizajn rasvjete za specifičnu situaciju. Nakon programiranja imamo priliku isprobati osmišljen dizajn svjetla.
▬▬▬
Andrija Santro, podrijetlom iz Zaboka, obilježen strukom dizajnera keramičkog produkta, glazbenik i synth entuzijast koji je u potrazi za "pravom profesijom" naišao na svijet dizajna rasvjete. Prošlo je od tada sedam godina, a sada koristi svaku priliku za ubaciti se na poziciju dizajnera rasvjete. Bilo da se radi o plesnoj predstavi, koncertu, izložbi, per-formansu ili kućnom tulumu za Noć vještica, Andrija je već nakupio sati i sati kuckanja po light pultovima i švenkanja reflektora. Trenutno surađuje s bendovima ABOP i Nipplepeople te sudjeluje na raznim projektima (Illectric-ity Festival, Terraneo Festival, SuperUho Festival, Galerija Močvara, Faki Fest, Platforma HR, Lost Theory Festival, FreeMental Festival te mnogim drugim festivalima i projektima).
▬▬▬
Radionica se održava u sklopu projekta “Močvarine putujuće radionice tehničke produkcije” koje organizira Udruženja za razvoj kulture (URK) te se provodi kroz platformu ‘Clubture’. Partner na projektu koji se ovom prilikom provodi u Splitu je Koalicija Udruga Mladih (KUM).

 

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju