Skip to main content
  • 11.03.2007.

U susret riječkom Hartera Festivalu

Treću godinu za redom bivša Tvornica papira ugostit će festival »Harteru« što će se ove godine održavati dva dana i za razliku od lani u Rijeku će dovesti velika glazbena imena – »Rundek Cargo Orkestar«, Edu Maajku, »Darkwood Dub« i britansku DJ zvijezdu Stevea Lawlera, dok se trenutačno završavaju pregovori s još četiri jaka inozemna gosta.

Piše: 

Službenog naziva »Hartera3 Festival«, čiji je organizator »Klub ljubitelja buke«, tako će se protegnuti na petak, 8. i subotu, 9. lipnja čime riječki festival, uz već sad impresivnu listu glazbenih gostiju, dobiva na važnosti.

– Na organizaciji ovogodišnje »Hartere« počelo se intenzivno raditi još u listopadu i studenome prošle godine. Rekao bih da je to definitivno najveće događanja urbane glazbe koje se ikad dogodilo u Rijeci, kazao nam je direktor »Hartera3 Festivala« Ivan Šarar i dodao kako će se ulaznice za ovogodišnje nastupe moći kupiti u kompletu, ali i za svaku večer posebno.

Središnja događanja obaju večeri ovogodišnje »Hartere« odvijat će se u velikoj dvorani Tvornice papira, a prijenos zvuka i slike iz glavne dvorane bit će na terasi na kojoj je prošle godine bila elektronika.

Ove godine otvara se i novi floor, pa će tako u prostoru u kojem su se tijekom prvih dvaju festivala nalazile vip i backstage odaje, ove godine biti smješteni tzv. Hartera caffe s chill-out, crossover DJ-ima i šankovima.

Dok je prošle godine naglasak bio na još neafirmiranim bendovima s našeg područja, ove godine »Hartera« se predstavlja poznatim i afirmiranim izvođačima kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva čije glazbene biografije obećavaju odličan i atraktivan program.

Tijekom prve večeri, čiji je partner »Body Jack Crew«, na »Hartera3 Festivalu« gostuju slavni britanski DJ Steve Lawler, te DJ Simon Baker, kojima će to biti prvi nastupi u Rijeci, dok je drugi dan rezerviran za koncert međunarodnog »Rundek Cargo Orkestra« na čelu s legendarnim Darkom Rundekom. Od domaćih imena koji će na ovogodišnjem festivalu proizvoditi buku tu je, po prvi put, i slavni Edo Maajka koji, kao ni Rundek, u Rijeci još nije promovirao svoj posljednjih nosač zvuka.

U Rijeku ponovno stiže i odlični bend »Darkwood dub«, jedan od najzanimljivijih predstavnika urbane glazbene scene u Beogradu.

Steve Lawler – sam vrh plesne scene

Kako će se dosadašnji elektro floor na festivalu »Hartera« ove godine razviti u čitavu večer elektroničke glazbe, organizatori su osigurali i prilično primamljiv line-up. Najviše interesa zasigurno će privući Steve Lawler, jedan od najcjenjenijih svjetskih house DJ-a, poznat po svojim izdanjima »Lights Out« te »Global Underground«. U zadnjih nekoliko godina setovi ovog britanskog glazbenika, koji se sve češće baziraju na electro house zvuku, oduševljavaju publiku najpoznatijih svjetskih klubova i festivala.

– Lawler spada u sam vrh housea i svakako je najpoznatija svjetska faca koja će nastupiti u našoj zemlji, naglasio je Ivan Šarar. Potvrđuju to i gradovi, odnosno klubovi u kojima će Steve Lawler gostovati narednih mjeseci. Naime, Lawler na Harteru stiže pet dana nakon što će otvoriti novu sezonu kultnog kluba »Space« na španjolskoj Ibizi, a nakon Rijeke odlazi u Istanbul, potom u Dubai, što riječki festival stavlja na kartu velikih zbivanja na sceni moderne, plesne glazbe.

Uz njega, riječka će publika na »Harteri« čuti i DJ-a Simona Bakera čija glazba varira između underground, deep electro housea i techna. (Novi list)

Piše: I. Kocijan, D. Demić – Novi list (www.novilist.hr ) –

Izvor:
www.brija.com

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2