Skip to main content
  • zastava uk
  • 9.03.2021.

U.K. premijer planira nagovoriti ljude da prestanu uzimati kokain i rekreacijske droge

Britanski premijer Boris Johnson planira aktivirati reklamnu kampanju kako bi nagovorio ljude da prestanu koristiti kokain i druge rekreacijske droge.

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


Kampanja će se odvijati na jumbo plakatima i plakatima manjih dimenzija, kao i putem radijskog i TV oglašavanja, a cilj joj je ukazati na to, da pokaže drogiranje poput kokaina društveno neprihvatljivim poput vožnje pod utjecajem alkohola, s fokusom na "upotrebu droga srednje klase" za koju vlada tvrdi da financira kriminalne bande i nasilje širom Velike Britanije.


Photo: Frank Augstein/Press Association/Zuma Press

The Times izvještava da se premijer nadahnuo iz prethodnih kampanja za osvješćivanje javnosti koje je vodila vlada, a koje su uspješno utjecale na stav javnosti prema vožnji pod utjecajem alkohola i sigurnosti na cestama.

Izvor koji je razgovarao s listom kaže da su između Downing Streeta i Ministarstva unutarnjih poslova vođene rasprave o odvraćanju ljudi od droga za rekreaciju i da Boris Johnson želi "učiniti društveno neprihvatljivim drogiranje".

Izvještava se da će kampanja započeti kasnije ove godine. U policijske snage diljem zemlje već je nedavno uloženo 65 milijuna funti za borbu protiv opskrbljivača drogom.

Ovo nije prvi put da se konzervativni političari povezuju s kokainom – premijer Boris Johnson priznao je da je kokain probao na sveučilištu (Oxford), dok je jedan od njegovih ministara u vladi Michael Gove također priznao da je koristio drogu. 2015. godine snimljen je viši savjetnik tadašnjeg kancelara Georgea Osbornea kako puši crack.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk