Skip to main content
  • 11.07.2019.

Ultra afteri u splitskom Hemingwayu – treće jutro

Nakon prvog i drugog obično slijedi i treći jer inače nemaš red nego par, a kada igraš par-nepar uvijek biraj nepar. Pa tako stiže i info o trećoj noći službenih Ultra aftera u splitskom Hemingwayu.

Piše: 


Za generalni presjek svih jutara skočiš ovdje, za detalje o prvom jutru ovdje, a info o drugom jutru je baš tu. Pa krećemo s trećim. Od 4 ujutro ovoga ponedjeljak s tobom su Oliver Deutschmann (Berlin), Skeptik, El Commando, Allan, Kommoda, Marul, Danitz i Marcellus.

Oliver Deutschmann na sceni je poznat kao "dijete Berghaina" i jedan je od najplodnijih berlinskih techno glazbenika. Onaj koji je odrastao na flooru Berghaina sada je i njegov dugogodišnji rezident. Izdanja žive na čitavoj lepezi labela, od kultne Soma Records, preko Slim Audia, Mobileea pa do mega poznate Dixonove Innervisions etikete.

Skepsa je sjajna jer te čini manje naivnim bez gubitka magije, pa je sasvim logično da je srebrni lisac scene Pero FullHouse upravo alias Skeptik odabrao za vraćanje na mračnije i sirovije početke svoga zvuka. Šanse su da ti još nisi bio ni rođen ili si tek slinio prve štokove kada je Pero već debelo radio i sada ga voliš u ovom novom formatu destilirane subverzije iskona osobne estetike.

Pođeš li u splitsku Kocku, skockan ili ne, šanse su da ćeš tamo naletjeti na El Commanda. A ako si ga već pronašao i rekao bok, šanse su također da ćeš ga naći kako pušta techno i house trake pomno dozirane s acidom, bassom i electrom. Iz Splita stiže i Allan s techno, electro i old school psy trance fuzijom, te kolegu mu Kommoda koji je do 2015. derao uglavnom po bassu, da bi se nakon toga survao u techno ljubavi te sada setove čine electro, EBM i sporiji hipnotički, mračni, minimal techno.

Mario Marelić sparkiran iza Marul nomenklature. Dva CD playera, svakodnevno puno radno vrijeme vježbanja i učenja, susret s DJ Jockom, neslužbeni Ultra after i finale burn Residency-ja kasnije i tu smo gdje jesmo i danas Marula hvatamo na Groovantu, Decoded Recordsu, Moonkliftu, u mraku klubova ili pod festivalskim zastavama Moondancea, Island of love festivala, Love Carnivala… i na afteru.

Noćni ti kojem se pleše poznaje Danitza kao redovnog gosta Incident večeri i po nastupima na Love Carnivalu, Baraka kolektiv partijima na Braču, te prethodnim UltraEurope afterima, a estetiku tvrđe, mračnije i oštrije elektronike, krećući se oko techno/tech house žanrovskih kvartova, zadržava i na vlastitom labelu Global Tribe Records.

Marcellus voli techno, tech house i UK bass. Rođeni Splićanin za pultevima je od 2006., a u produkciji od 2000. Kao centralno label sidro stoji Creepyca Records. Plesalo se posvuda – Master's, O'Hara, Jungla, Kocka, Bačvice Beach Festival, Electric Helloween Festival, Love Carnival Rave, Caravelle, Stone Age, F1 Trogir, official Ultra Europe & Moondance zagrijavanja i afterice… i sada u novom izdanju aftera.

Eto sada znaš sve i sasvim si u kuži. Upade za svaki after hvataš na Ticketshop.hr ovdje po cifri od 80. Vidimo se na zorama u Hemingwayu, vidimo se na Ultri.
{youtube}jaZiuSirung{/youtube}

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2