Skip to main content
  • umek
  • 29.11.2012.

Umek slavi 20 godina karijere

Nekad 17-godišnji klinac, danas jedan od najboljih svjetskih DJ-a, Uroš Umek i nakon 20 godina trese svjetske plesne podije i obnaša dužnost slovenskog ambasadora elektronske glazbe.

Naslovna foto

umek

Počeo je 1993. kad je Internet još uvijek bio toliko spor da bi se glazba djelila kao što se djeli i širi danas, nova se glazba otkrivala putem radio postaja i u klubovima.

{youtube}iNUftmylSww{/youtube}

Umek je od prvih partija u Sloveniji 20 godina kasnije dio stalne postave techno DJ-a na španjolskoj Ibizi  i čest gost velikih elektroničkih festivala uz bok DJ-evima kao što su Carl Cox, John Digweed, Richie Hawtin i drugi.

Na svom kontu ima bezbroj izdanja, remikseva i produkcija što na svom labelu 1605., što na drugim svjetskim labelima, dok je kao autor uvijek smatran glazbenim inovatorom. Prošle je godine realizirao dokumentarac "Techno heavy-weights UMEK & Carl Cox in back to back interview” i radijski show “Behind The Iron Curtain with Umek” koji je postao iznimno poplaran među ljubiteljima elektronske plesne glazbe.

{youtube}sd1n37GfJ9k{/youtube}

Kako se u proteklih 20 godina razvio i postigao današnji uspjeh Umek će dočarati kroz glazbu 8. veljače 2013. u legendarnom svetištu slovenske elektronike, Ambasadi Gavioli, na Oldies Goldies posebnom događaju u spomen na obljetnicu Umekove karijere. Uz stare hitove, dokoljenice, krila, Buffalo cipele i ilegalne partije Umek će se zajedno s publikom prisjetiti svojih početaka.

umek oldies goldies

Broj ulaznica unaprijed je vrlo ograničen, stoga ukoliko želite biti dio Umekove proslave osigurajte na vrijeme svoju ulaznicu na prodajnim mjestima Eventima.
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2