Skip to main content

Unatoč odobrenju partijanja na Ibizi otvorit će se samo tri kluba

Klubovi na Ibizi konačno će se moći ponovno otvoriti sljedećeg petka, jer je Vrhovni sud Balearskih otoka (TSJB) odlučio dati noćnom životu zeleno svjetlo pod pretpostavkom korištenja Covid-19 propusnica.

Piše: 


Od ovog vikenda na bijelom otoku ponovno će se slaviti kultura clubbinga. Ili možda neće? U svakom slučaju otvorit će se Amnesia, DC-10 i eventualno Pacha. Ostali klubovi, poput Hï Ibiza ili Privilegea, ostaju zatvoreni.

A razlozi su očiti: s jedne strane, ponovno otvaranje kluba povezano je s ogromnim troškovima, kako je prošlog tjedna objasnio José Luis Benitez, predsjednik Udruge za industriju zabave na Ibizi (AOI). Budući da će sezona na Ibizi ionako uskoro biti gotova, ponovno otvaranje zasad mnogim organizatorima ne vrijedi.

S druge strane, među njima postoji akutni nedostatak osoblja. Zbog Brexita i pandemije, Ibiza je ostala bez uobičajenog priljeva radnika iz Velike Britanije, Španjolske i Italije. To potvrđuje i Dawn Hindle, kreativna direktorica Pikes i Ibiza Rocks. Pritom je izjavila: "Nemoguće je pronaći osoblje s kojim bi otvorili bar mjesec dana u listopadu."

Čini se da ćemo Ibizu u svom punom cvatu vidjeti tek 2022. godine. No, ako vam se i dalje sviđa posjet otoku zabave, preporučuju se događaji Circoloco u DC-10 ili Amnesia Closing Party.

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2