Skip to main content
  • 25.09.2009.

Underworld u Beogradskoj areni!

Nevjerovatnih 27 godina od kad su se pojavili kao trio u Romfordu i 15 godina od kad su izdali prvi single, Rick Smit i Carl Hide poznati kao Underworld dan danas uživaju u nastupima pred publikom.

Piše: 

Do srijede 30. rujna u prodaji su ulaznice po promotivnoj cijeni 1990 dinara na slijedećim prodajnim mjestima: biljetarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs .

Piše: www.izlazak.com

{seyretpic id=41 align=center}
Britanska dance scena se na svom vrhuncu mijenjala nevjerovatnom brzinom, ali nekoliko izvođača je uvijek bilo prisutno. Underworld je jedan od njih. Ono što ih je izdvajalo od drugih je njihova sposobnost da unesu dušu i ljudsko suosećanje čak i u najtipičnije klupske ritmove. U tom cilju, spajali su elemente techna, daba, trancea, drum’n’bas-a, ali i emocije, povezujući ih sa Hajdovim često vizionarskim, složenim tekstovima, koji su uvijek imali izrazito poetski ton. Fantastični singl „Born Slippy“ je tako u sebi spojio egzistencijalni krik sa uzbudljivim, snažnim ritmom, i stekao besmrtnost u filmu Dannya Boila „Trainspotting“ postavši filmska muzika cijele jedne generacije. Nije čudo što odavno više ne pripada samo Underworld-u, već je postao standard britanske muzike.

{snippet 1}

sonus 2
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju