Skip to main content
  • 12.08.2019.

Upoznajte 9 izvođača koji će probuditi riječku Harteru 24.08.

Za nešto više od deset dana počinje Hartera Revisited party na dva plesna podija bivše riječke tvornice papira.

Piše: 


Party u Harteri 24. kolovoza održava se u sklopu Ciklusa Furioza Rijeke EPK koji predstavlja glazbenice i glazbu koju stvaraju žene, one koje pomiču granice, izazivaju žanrove i grade nove, uzbudljive glazbene svjetove.

Dr. Rubinstein – ples kao vrsta meditacije

Marina Rubinstein obožava biti DJ i puštati glazbu, a čak i kada je za miks-pultom, dok spaja hypnotic acid, rave 90-ih i pumping techno, u mislima je na plesnom podiju. Uostalom, upravo se ondje ova umjetnica, rođena u Rusiji, a odrasla u Izraelu, prvi put zaljubila u techno. Prije nego što je postala DJ i počela puštati glazbu pod nadimkom Dr. Rubinstein, bila je samoproglašena „prava raverica“ u Tel Avivu. Upravo je tijekom tih dugih noći partijanja i počela gledati na ples kao na neku vrstu meditacije.

    „Uz pravu glazbu“, objašnjava, „možete osloboditi um i plesati a da ni o čemu ne razmišljate. Za mene je to najbolji osjećaj na svijetu, nešto što donosi istinsku sreću.”

Trenutno živi u Berlinu i redovni je DJ na mjestima poput Berghaina, no njezin je talent sve češće vodi po Europi i svijetu gdje pušta glazbu uz bok uglednim techno stručnjacima.

Elena Colombi – anarhistički ukus za odabir glazbe

Elena Colombi iz Italije, preselila se u London 2008. godine i pokrenula uspješan niz partyja uz pomoć kojih se afirmirala na underground sceni. Elena je sada cijenjeni DJ i radiovoditelj na NTS-u te njezin glazbeni stil predstavlja široku lepezu utjecaja i nadahnuća.  Znati i osjećati glazbu za nju ne znači opredijeliti se samo za neki određeni žanr. Industrijski ritmovi, pulsirajući tehno, ambijentalna glazba, sintetizirani zvukovi, freaky disco, balearske ljubavne veze, proto-house i još mnogo toga – sve je savršeno uravnoteženo u njezinim dinamičnim setovima, bilo na radiju, u klubu ili u vlastitoj kolekciji raznolikih, a opet povezanih mikseva. Nastupila je na festivalima kao što su ADE, Field Day, Lente Kabinetu i Field Maneuvers.

Joma Maja

Dolazi iz Banja Luke, a svoje prve korake na sceni bilježi 2011. tijekom DJ radionice koju je organizirao URUK. Vrlo brzo su njene vještine opazili festivali poput Exita, Momento Demento, Fresh Wave, Demofest, Lunar na kojima je zasvirala. Također bilježi i klupske nastupe uz imena kao što su Cristian Varela, Uto Karem, Eddie Evil Richards, Timid Boy, Archie Hamilton, Vasco Inspirian, Lale, Marko Vukovic, Woodie, Mladen Tomic, Petar Cvetkovic. 2014. je bila finalistica Burn Residency DJ Contesta u Bosni i Hercegovini i započela je raditi svoju produkciju , te bi neke trake trebale uskoro trebale izaći vani.

Kasja – osvježenje na sceni

Kasja je nedavno krenula ozbiljnije puštati glazbu, no od djetinjstva njeguje svoju ljubav prema plesnim, eklektičnim i subverzivnim glazbenim žanrovima, što je sada vidljivo u njezinim dinamičnim setovima koje krasi happy oldschool house s dašcima minimal housea i malo mračnijih žanrovskih odmaka, kojima pokušava ispipati teren u kojemu glazba nije jednolična i monotona – već ostaje koherentna. U posljednja dva mjeseca puštala je po klubovima poput Crkve u sklopu Rijeka Gori Queer festivala, kluba Život (gdje je imala dva allnightera), Riječkim tunelima kao dio Outlook Launch partyja, u pulskom Kotaču i Karlobaru, beach baru Prasowski u sklopu Kantrida FKK 2020.

Life4funk

Saša Jovanović aka Life4Funk, 1999. godine seli u Novi Sad i upoznaje većinu ljudi koji su zaslužni za razvoj klupske scene u Srbiji. Nedugo zatim, 2000. godine s prijateljima otvara ljetni klub Aquarius u Beloj Crkvi. Gostujući u mnogim klubovima bivše Jugoslavije postao je poznat po istančanom sluhu, izvrsnoj selekciji i specifičnoj povezanosti sa publikom. Prije 10 godina nastupa na Exit festivalu i priključuje se Englishbreakfast organizaciji koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih noći u Novom Sadu. 2012. godine odlučuje se vratiti u Hrvatsku i sada, nakon 22 godine iza pulta, živi u Rijeci i zajedno s prijateljima vodi klub Crkvu.

Boo Dale

Svestrani Dražen Baljak aka Boo Dale svira u Letu 3 i naramku drugih bendova; pasionirani ljubitelj glazbe te DJ. Bio je glazbeni selektor Hartere, programski koordinator Carnival Partyja. Glazba je zapravo sve što ga zanima. Promotorsko-organizatorske aktivnosti kojima se bavi proizašle su iz opsesivne potrebe za bavljenjem glazbom i manje ih voli nego glazbu samu.

"Volim rejverski život sa svime što on nosi i zaista obožavam plesati uz dobru mjuzu na flooru dobrog kluba okružen dobrim ljudima"

Igorritza

Prisutan na klupskoj sceni od početka devedesetih, ispočetka kao clubber i pasionirani skupljač glazbe, vremenom ju je počeo selektirati za prijatelje, a nakon toga i javno. Stilski možemo reći da pušta širok spektar od deepa do techna, s naglaskom na emociju i ne gledajući pritom na datum izdavanja glazbe, već striktno na kvalitetu. Stav da je floor ono što određuje DJa ostao mu je do danas misao vodilja.

Marko Vuković

Vrlo cijenjen DJ beogradske i srpske elektroničke scene koji karijeru započinje još davne 1999. Vrtio na festivalima "EXIT", "Sea Dance Festival", "Fresh Wave", “Ovo je moj grad”, “Beer Fest”, “SHARE”, “Love Fest”, “BLEF”. Krajem 2007. kreće u producentske vode, a odnedavno je i dio DJ dvojca SillyHeadz u suradnji sa DJ Boke iz Kinetic Vibesa. Marko vrti tech-house i minimal.

Najbitniji mi je feedback od publike. Ne volim kada DJ ne obraća pažnju na publiku. Mi smo ipak tu da ih zabavimo, i da im prezentiramo našu glazbu u najboljem svjetlu. Ako je feedback i kontakt sa publikom dobar, party ne može biti loš."

Bronski

Iza aliasa Bronski krije se Josip Bajić, koji je zajedno s kolegom mu Heryom čovjek iza osnivanja plesno obljubljenih Deep'n'Delicious večeri. Bronski je u zvučno sjeo prvi puta u rodnoj Kutini, da bi linija odvela put riječke scene, a Zagrepčani su ga nerijetko mogli uhvatiti kako se njegova glazba gusto i ugodno cijedi zidovima Sirupa. Član je KBS Entertainment ekipe koja razvija scenu u Rijeci i regiji.

ULAZNICE:
→ 60kn u pretprodaji na Eventim.hr: https://bit.ly/2JOXScK
→ 80kn na ulazu

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2