Skip to main content
  • 9.03.2017.

Upoznajte sonična techno putovanja Pan-Pota

Svaki lonac ima negdje i pripadajući poklopac. Za tavu je diskutabilno i sasvim po tvom nahođenju. No sasvim izvan ove mozgalice stoji berlinski techno dvojac Pan-Pot.

 
Alias prekriva glazbene inklinacije Tassila Ippenbergera i Thomasa Benedixa, rođenih Berlinčana koji su se u nekoliko kratkih godina uspeli na vrh elektroničkog. Počeci su neraskidivo povezani s Anjom Schneider, kada su 2005. na tada mladom labelu Mobilee izdali "Popy and Caste EP" – kao njihovo prvo izdanje i drugo Mobilee labela. Oba s diplomom berlinskog SAE instituta, započeli su s elektroničkim eksperimentima koji su naginjali minimalnom da bi se naposljetku umirili u mutnim, pomalo zloćudnim zvukovima koji postaju njihov sonični potpis na svim narednim izdanjima za Mobilee i Einmaleneis label.

 
Kako sve prakse, pokreti, životne i karijerne putanje imaju tren koji ih definira, ni Pan-Pot nisu iznimka ovog univerzalnog pravila napretka, pa se kao takav nameće debitantski umjetnički album "Pan-O-Rama" koji je poveo slušatelje na jednu kružnu 360° techno turneju lakoćom i mrakom, kao svojevrsna priča jedne prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koja simultano priča priču o ogoljenju techna i novootkrivenoj ljubavi spram melodije. Za pultom ćeš iz uz potpis kolosalnih tamnih traka prepunih buke, statike i sapetih nadogradnji, zateći i kako povremeno došetaju i do predgrađa housea.

 
Ali, samo za tebe i sve one koji također vole zvuk pod Sonusovim We Love Sound zastavama, šetaju i do zagrebačkog The Besta 31. ožujka gdje se pridružuju ritmu noći uz Marinu Karamarko i Andreu Ljekaja. Po karte skokneš na Entrio i uzmeš jednu za sebe za 150 ili pak okupiš ekipu i uzmete grupnu ulaznicu za šestero po 750 kn. Pa do novog zagrebačkog We Love Sound-a ostani nam sjajan i pleši, pleši, pleši!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2