Skip to main content
  • 9.03.2017.

Airbnb bi ti mogao srediti Berlinčana za Berghain!?

Ahaa! Čekaj, čekaj, stani… Ne baš sada odmah… Prestani googlati Airbnb, vrati se i pročitaj do kraja.

 
Dakle svakako bi mogao prije kraja godine prekrižiti jedan od svojih mokrih party snova s životne "To Do" liste čekajući zoru u Berghainu s autohtonim Berlinčaninom ili Berlinčankom pod rukom. U repertoaru Airbnb-a bi se tako, slijedeći plan suosnivača i glavnog tehnološkog meštra Nathana Blecharczyka, uskoro proširila kategorija "iskustva" gdje ćeš od svibnja nadalje moći platiti da ti se stvari dogode i sasvim je u normalnom dohvatu mašte da ćeš, zatekneš li se u Berlinu, moći pronaći domaće uzgojenog Berlinčana, nabrijanog na upoznavanje i transnacionalna i transkulturalna druženja, da se s tobom nađe na piću, provede te gradom i sparkira pred Berghain.

 
Nathan je stoga, na tehnološkoj platformi u Factory-ju naveo: "Zaista repozicioniramo Airbnb kao platformu za čitavo putovanje", napominjući kako će se ubaciti i u ponude letova i druge usluge putovanja kroz aplikaciju. Za sada je opcija "iskustva" (digitalno pribavljenog, ali sasvim stvarnog kada si jednom na lokaciji) na ponudi u 13 gradova, a Blecharczyk napominje kako bi se do kraja godine taj broj trebao povećati na 51. Postoji 700 opcija na odabir i broj "rapidno raste", pa 33-godišnji milijunaš napominje da za sada može poći na avanture kao što je branje gljiva, planinarenje, trening za maratonu Nairobiju ili tura biciklom San Franciscom. 
 
Izvan ideje za koju svaki partyjaner koji drži do sebe gnječi fige, Nathan ujedno vidi i sjajnu priliku za povezivanje poduzetnika diljem svijeta napominjući: "Možete imati iskustvo toga kako je biti poduzetnik u Berlinu. Možete ih povesti ovdje ( u Factory), možda da vide neke lokalne startupe i zatim negdje na piće. To bi moglo biti iskustvo i način na koji se možete povezati s poduzetnicima diljem svijeta."

 
Pa želio ti pročačkati glavu nekome tko je u sličnoj branši unutar drugih granica, želio samo onaj posljednji dio iskustva berlinskog clubbinga ili si totalno nabrijan na traženje gljiva negdje drugdje, jedno je sigurno –  u doba kada je ljudima sve na raspolaganju, kada su siti svega što je prije bilo oskudno, kada dane žive usidreni u naslonjačima i pred ekranima, najdragocjenija roba i najbolji način za osobni rast upravo su iskustva. Poguraj se izvan zone ugode, sve najbolje stvari žive baš tamo! 
 
 
 
 
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk