Skip to main content
  • Paul Van Dyk

Van Dykov Twitter i web hakirani rasističkim porukama!

Odrastao u Eisenhuettenstadtu, u komunističkom dijelu Istočnog Berlina pobjegao je u Zapadni Berlin preko zida koji je razderao njemačko tlo.

Naslovna foto

Paul Van Dyk
 
Paul je jedan od onih kojima je techno bacio mrežu oko života putem radio valova, a 90-e su ga već provele kroz toliko pulteva da većina može o njima samo sanjati. Za Grammyja nominirani umjetnik koji je sidro bacio u trance vodama, nepopravljivi je radoholičar i istraživač koji godišnje obleti zemlju 16 puta i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti time da je odjednom zasvirao za milijunsku publiku.
 
Uz toliko nagrada iznad kamina da bi bila dobra ideja razmišljati o još jednom, stvorio je ime koje se tako slatko šapuće mračnim podrumima i podno festivalskih bina, a ugled koji ono donosi nemilosrdno ujedno koristi nebi li se borio za socijalnu i političku pravdu. 

 
No kako ironija ima uvrnuti smisao za humor upravo se van Dykov lik i djelo našlo na meti hakera. Trance pionir je naizgled 1. rujna svoj Twitter feed i web zasipao rasističkim porukama u kojima recimo zabranjuje Afroamerikancima dolazak na gaže. Poruke su obrisane čim je team postao svjestan što se događa. Dykeov predstavnik je podijelio za The Associated Press da su "postane poruke bile duboko uvredljive i suprotne svemu za što Paul stoji u svojoj desetljećima dugoj karijeri". Čini se da je ovo neobična godina za gospodina van Dykea i da nesreća zaista kada dolazi uvijek sa sobom vodi kompanjone da joj krate vrijeme dok sije kaos, jer hakiranje dolazi samo nekoliko mjeseci nakon pada s bine na Arminovom A State Of Trance eventu u Uterechtu. 

 
Pa eto, obratite pažnje na sumnjive aktivnosti na profilima svojih prijatelja i upozorite ih, iako su šanse da će hakeri tražiti mete koje će načiniti više štete, a ne privatne i osobne profile. Nikada nam nije bilo u potpunosti jasno koji je razlog ovakvih manevara i sumnjamo da se u to uopće isplati ulaziti, no nekako uvijek visi sumnja da je odgovor baš kao onaj autodestruktivne arogancije škorpiona koji ubode žabu koja ga nosi preko vode, iako će oboje umrijeti – "Samo zato jer mogu!"
 
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop