Skip to main content
  • exit 2013
  • 10.07.2013.

Večeras počinje EXIT

U Novom Sadu večeras počinje buran i krajnje jedinstven petodnevni doživljaj – EXIT festival.

Naslovna foto

exit 2013
Festival će trajati od 10. do 15. srpnja do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Tijekom ovih pet dana, EXIT festival će ugostiti oko 2000 akreditiranih izvođača (kako glazbenih tako i neglazbenih sadržaja) na preko 20 pozornica i posjetitelje iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.
Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 sati na glavnoj EXIT-ovoj pozornici. Bit će nam čast da otvaranje otpočne uz najvećeg producenta svih vremena, velikog Nilea Rodgersa & Chic, zbor Viva Vox, uz Marčela i Iskaz i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia i domaće – Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji koja će obilježiti ovogodišnji festival. Nakon nastupa Chic, večer će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa.

{youtube}h7h0yYT8U3E{/youtube}

Ove godine na EXIT-u imat ćemo priliku čuti istinske legende, nove projekte, zvijezde i vrhunske izvođače. Atoms for Peace iza kojeg stoji spiritus movens Radioheada Thom York, pojačan Fleaom iz R.C.H.P., producentom Radioheada i bubnjarom R.E.M. Nick Cave po prvi put dolazi s The Bad Seeds i najnovijim albumom. David Guetta donosi do sada neviđenu produkciju i specijalni nastup. Snoop Dogg dolazi ne samo s novim albumom, već i novim pseudonimom – Snoop Lion.

Prvi put imat ćemo i festival u okviru festivala, jedino europsko izdanje Warriors Dance festivala ove godine s domaćoj publici omiljenim – The Prodigy u glavnoj ulozi. Rudimental, Diplo, Ana Popović, Moonspell, Eric Prydz, Fatboy Slim i još puno imena obilježit će ovogodišnji festival. 

{youtube}hxZJTRhcFg4{/youtube}

Bit će i novih pozornica, tajnih tuluma, chill i fun zona i mnogo toga zbog čega će ovogodišnji EXIT biti veoma poseban. Glavna pozornica festivala bit će dugačka preko 30 metara, s do sada najboljim ozvučenjem i s rasvjetom koja će se svaki dan mijenjati i evoluirati pa će i sam stage svaki dan izgledati drukčije. Vrata festivala otvaraju se u 19 sati, a sve ostale informacije potražite na festivalskoj stranici.
Satnica večerašnjih nastupa:
20:30 MARČELO I ISKAZ
21:30 VIVA VOX
22:45 CEREMONIJA OTVARANJA
23:00 CHIC FEAT NILE RODGERS
00:45 XILENT

{jcal_latest eventid=2805}
{jcal_latest eventid=2803}
{jcal_latest eventid=2804}
{jcal_latest eventid=2806}
{jcal_latest eventid=2807}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk