Skip to main content
  • zastava uk
  • 18.04.2021.

Velika Britanija bi se mogla suočiti s valom otkazivanja ljetnih festivala

Sve češći su pozivi prema britanskoj vladi da podrži Covid-19 sustav osiguranja koji pokriva britanske festivale, a jedna grupa promotora boji se "vala otkazivanja".

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


Iako su glavni festivali poput Parklifea već najavili izvođače i prodali ulaznice za događanja u ljeto 2021., neizvjesnost oko cijepljenja i ponovnog otvaranja kao i nespremnost osiguravatelja da pokriju otkazivanja vezana uz Covid-19 – već je ugrozila neke događaje.

Gloucestershire festival, Barn On The Farm, prekjučer su najavili otkazivanje festivala u srpnju, navodeći "nedostatak odgovarajućeg osiguranja za otkazivanje koje podržava vlada". Festival Shambala, zakazan za kraj kolovoza, također je otkazao još 14. travnja. "Kao potpuno neovisni festival, čak i uz nevjerojatnu podršku koju ste nam pružili tijekom posljednjih godinu dana i potporu Fonda za oporavak kulture koju smo dobili, bez osiguranja koje podržava država, last minute otkazivanje riskiralo bi budućnost Shambale", navodi se u priopćenju .

Iako su glazbena industrija uživo i parlamentarni odbor pozvali britansku vladu da intervenira i podupre police osiguranja za festivale, do sada britanska riznica nije htjela popustiti. Zastupnik Julian Knight, predsjednik Udruženja odbora za digitalna pitanja, kulturu, medije i sport, opisao je odbijanje Ministarstva financija kao "nevaljalo" u The Timesu, dodajući kako organizatorima "treba samopouzdanje i garancije kako bi mogli planirati događaje i da ljeto bude puno zabave, nego da ljeto bude bez nikakve zabave".

Osiguravajuće kuće navode da bi vladina shema državu koštala "samo 250 milijuna funti za jamčenje događaja", izvijestio je Mixmag. Slični programi koje podržava vlada postoje u Nizozemskoj i Njemačkoj.

dobar house desktiop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju