Skip to main content
  • 26.08.2016.

Velikani dijele najdraža sjećanja iz fabrica!

Londonski fabric sakuplja sve veći momentum u posljednje vrijeme na pozadini incidenata koji su ga zadesili posljednjih nekoliko mjeseci.

 
Velikani scene sve češće dižu glas prema gradonačelniku Londona, Sadiqu Khanu, tražeći da klub ostane u funkciji zbog utjecaja koji je imao na lokalnu i globalnu glazbenu scenu. Rezident DJ i promotor fabrica posljednjih 8 godina, Jacob Hustley, odlučan je u tome da napravi sve što može da okrene vodu vijeća Islington okruga u svoju korist, jer će se na sastanku 6. rujna razmatrati produženje fabricove dozvole. Peticija je trenutno na polovici svog cilja do 150 000 i pokretu za očuvanje fabrica se možete pridružiti uklizavanjem na Change.org ovdje. Promjena je jedina konstanta i nemoj dozvoliti da se događa bez tvoga glasa.
 
No na pozadini ovog turbulentnog razdoblja za klub otvoren 1999., koji je ugostio 4000 umjetnika na preko 2600 evenata i pustio u svijet 21 600 sati glazbe, odlučili smo podijeliti najdraža sjećanja nekoliko golemih koji su se zatekli za njegovim pultevima. Pa mini priče slijede niže. Zavali se i uživaj!

 
Skream
 
Fabric je bio prvi pravi klub u koji sam ikada stupio. Mislim da sam bio u Velvet Rooms prije, gdje je FWD>> prvi puta započeo, ali fabric je bio moje prvo super-klub iskustvo. To se i vidjelo. Imao sam nekih 15 i pojavio sam se sav mudro odjeven: hlače, cipele i džemper! Glavna stvar je bila da je FWD>> bio u Sobi 3. Tri moje ploće su puštene i sve su bile reloadane. Hatcha je bio DJ, Juiceman je bio za mikrofonom. Sjećam se kao da je bilo jučer. Bilo je epski.
 
DJ Hype
 
Jedan od mojih najboljih trenutaka je bio 2008. kada sam prvi puta pustio DJ Hazardov sada već klasik "Machete" na jednoj od mnogih sjajnih Playaz večeri koje smo imali. To je bila moja posljednja traka i publika je poludjela! kako sam je premotavao, sjećam se da je Gareth iz Penduluma stajao iza mene i govorio – "Koji vrag je ova traka? I kako da sada preuzmem nakon ovoga?". Imao sam mnoge sjajne trenutke u fabricu, ali ovo mi zaista iskače kao sjajno sjećanje.
 
 
Matt Tolfrey
 
Sjećam se kako sam davno prije zagrijavao Sobu 1 na istu noć kada su tamo bili Richie Hawtin i Magda. Završio sam sa svirkom i otkačio se na podiju. Tada, pred kraj noći, netko me potapao po ramenu i rekao mi da otvaram Sobu 3 za after! Prije nego što sam se snašao pojavila se kava, bio sam za putom i u roku sat vremena svirao b2b s Magdom na pretrpanom legendarnom afteru! ovo su stvari koje se događaju u fabricu, posebice kad ih najmanje očekujete.

 
Mathew Johnson
 
Jedan od mojih najdražih trenutaka bio je deseta godišnjica s Danielom Bellom. Već smo bili nekih 12 sati u slavlje u tom trenu, ali party je još divljao. Danova klasična traka "Baby Judy" je započela i svi umjetnici u sobi su okrenuli oči prema Judy Griffin (fabricovoj bookerici za subote). Vidjeti  Daniela kako joj pjeva pjesmu je bilo dirljivo. Na tren nas je iščupao iz klupskog iskustva i podsjetio nas na poantu techna – plesanje s onima koje voliš.
 
Lee Curtiss
 
Moj fabric debi je ujedno bio i prvi puta kada sam preletio preko oceana za gažu. Bio sam zadivljen. Od soundsystema sam se osjećao kao profesionalac, čak iako sam imao jeftini laptop i jadnu zvučnu karticu za 100$. Ipak sam rasturao. I tada mi je kartica pregorjela. Osjetio sam čistu stravu. Mislio sam da sam uprskao svoju veliku šansu! Bio sam u krivu; Judy je bila sjajna i puna suosjećanja i nije mi dozvoljavala da se ispričavam. Bio sam potpuno zatečen fabric obitelji. Od tada to je jedan prekrasan dugogodišnji odnos.
 
Adam Shelton
 
Moj najdraži fabric trenutak je NYE 2013/14 i ponoćni set u Sobi 1. Za mene to je vrhunac toga koliko dobro može biti: Gledaš na podij iz najbolje DJ kabine ikad, gledaš lasere koji odbrojavaju do ponoći, i zatim puštaš traku u koju si uložio tako puno razmišljanja i publika fabrica ti vjeruje i poludi… To je vraški osjećaj! Kažem to svaki puta kada se zateknem tamo: fabric je ono kako bi se klub trebao voditi. Team, sistem, prostor… to je puni paket!

 
Ben Sims 
 
Halloween 2009: Robert Hood i ja u Sobi 2. Svi su otišli u grad u fancy opravama – lažna krv i gnjusnost posvuda! Ovo je bio prvi puta da sam gledao Hooda u akciji izbliza. Gorio je! Obično ako vidim heroja koji radi svoju stvar izbliza to uništi magiju. Ovo je učinilo sasvim suprotno, postao sam još veći fan! Nisam nikako mogao shvatiti kako spaja sve te elemente. Ta noć će ostati jednom od mojih najdražih fabric noći.
 
Erol Alkan
 
Čak i ako je jedan od najvećih svjetskih klubova, fabric je uvijek otvoren za nove ideje. Npr., 2006. je postojao jedan Greek cafe na kraju moje ulice koji je vodio divan stariji čovjek, Manolis. Dan Stacey i ja bismo često sjedili tamo kujući ideje. Ali posao je propadao pa smo zamolili fabric bi li postavio humanitarku. Justice, Pedro Winter, Paul Epworth, Mehdi i Feadz su svi već jeli tamo i ubacili se u priču. Time Out je pokrio priču i posao se zahuktao za Manolisa. Fabric je bio klučna točka u ovome.
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2