Skip to main content
  • 30.04.2009.

“Veliki vikend” u Sirupu

U petak, 1. svibnja na praznik rada Sirup pleše uz Zera i Sergeja, dan poslije u klub stižu Vlada Janjić i DJ Brka. Zero je rezident u klubu Boogaloo i Crossroad u Malinskoj, studira na SAE u Ljubljani, vrlo je perspektivan i senzualan. Prošle godine je proglašen i misterom Myspace-a, voli ‘tovit’ cure s muffinima. Izgradio jedan svoj karakterističan techno minimal stil, što je publika odlično prihvatila. Radi na dosta različitih projekata i živi za glazbu. Na sam praznik rada u zagrebačkom Sirupu doći će do "sudara" dvaju kreativnih umova Zera, DJ, producenta i vlasnika digitalne etikete Bondage, te Sergeja, pokretača Homemade Elektronice, te ujedno rezidenta kluba, odgovornog i za hvaljeni ljetni program u Portu. Kako bi se stavio naglasak na ovaj event, ali i rad navedenih etiketa, Zero je odlučio dati tri produkcije sa Bondagea na besplatni download u kvalitetnom 320kbps MP3 formatu: Aneuria "Ortho Relaxed (KO Mix)", Dfndr & Kibz "Soundrent" i vlastitu stvar "Bondage". Početak: 22h,  Ulaznica: 30kn do 23h / 40 do ponoci / 50 nakon

Piše: 

Vlada Janjic & Brka (SER), Pytzek
 
Početak: 22h,  Ulaznica: 40 do ponoci / 60 nakon

Vlada Janjić je jedna od najutjecajnijih osoba srpske klupske scene, kako na polju DJ-anja, tako i izdavaštva te klupskog bookinga, u suradnji sa dugogodišnjim kolegom Gordanom Paunovićem. Tokom karijere koja je započela 1990. na Radiju B92, gdje i danas svaki četvrtak kao urednik prezentira elektronsku i klupsku muziku u jednoj od najslušanijih emisija u Srbiji „Stereo Freeze“, a već dugi niz godina je i na čelu istoimene izdavačke kuće.  

Nastupao je diljem matične zemlje ali i Europe, u gradovima kao što su Budimpešta, Sankt Petersburg, Varšava, Barcelona, Basel, Lintz, Stuttgart, kao i u legendarnim klubovima poput Flexa u Beču, Batofara u Parizu, Ultraschalla u Munchenu, Bar Rumbe u Londonu, Propagande u Moskvi, Watergatea i Panoramabara u Berlinu.

U Srbiju je doveo respektabilan niz inozemnih imena poput Steve Buga, Michael Mayear, Sven Vätha, Luciana….

Jedan od veterana beogradskog clubbinga, dugi niz godina u svojim radio emisijama i na svom labelu predstavlja ključna ostvarenja sa klupske scene u seriji kompilacija Radio Utopia i Belgrade Coffee Shop. Kao DJ, kreće se u rasponu od deep i minimal house-a do sofisticiranog techno zvuka.

Na zagrebačkom gostovanju u Sirupu prati ga još jedna legenda i veteran beogradske house glazbe Slobodan aka DJ Brka, po mnogima jedan od najboljih house DJ-a na Balkanu, dok će se u ulozi rezidenta za pultom naći Pytzek.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk