Skip to main content
  • roisin murphy
  • 25.11.2011.

Vikend preporuka – Electronic Beats festival

 Još jednom se ispostavilo da onaj „tko rano rani dvije sreće grabi“, a svi oni koji nisu uranili s kupnjom karte za prvo hrvatsko izdanje Electronic Beats festivala nažalost to više ne mogu ni učiniti. Na sreću postoje i druge vikend opcije.

Naslovna foto

Roisin Murphy

Kad su iz Tvornice kulture već prije dva dana javili da su ulaznice za Electronic Beats festival rasprodane zasigurno je veliki broj neodlučnih poklonika njemačkog elektro house dvojca Digitalism i prekrasne Roisin Murphy zažalio zbog pogrešne procjene i vlastite lijenosti, dok su organizatori s obzirom na potražnju mogli rezervirati i veći prostor.  Sretnici koji su do svog "upada"došli na vrijeme osim u zvijezdama festivala mogu uživati u nastupu Totally Enormous Extinct Dinosaurs, When Saints Go Machine, te hrvatskih predstavnika How Convinienta i DJ Itcha. Kako je Zagreb ovaj mjesec na zavidnoj razini s brojem kvalitetnih gostovanja, koncerata i programa nema mjesta ostajanju pred televizorom ili računalom, to je inako rezervirano za radne dane. Dakle večeras također možete uživati u Sirupovom bogatom izdanju Rave'n' Roll programa s DJ Ogijem i njegovim alter egom Lorino, te setovima Zokyja, Tea Haroude, Marka Musulina, Simeona,Toxica, Pete Duxa i Sashe Murgica. U Londoneru se momci  Pigy i Tibor bore protiv cure Suzy u kolektivu nazvanom Fist Rekkords. Očekujte bitku u raznim formama od deep housea do techa i minimalizma.

A u subotu ponovno festival. Volimo festivale! Confusionovci su svoje sedmo izdanje Illectricity festivala rasporedili u naredna dva tjedna tj. tri vikenda i neke od ponajboljih zagrebačkih klubova. Kroz zanimljivo nadmetanje za naklonost publike četiri ekipe; Trip 2 Zion, Pistolero, JabbaTon i CFSN DJs predstavit će prvog dana festivala svoj zvuk, dok će senzori pokreta u klubu mjeriti reakcije publike i tako odrediti pobjedničku skupinu. Opširnije detalje  i najavu za ostale dane festivala provjerite ovdje.

Naši techno uzdanici Mary i Petar Dundov ove subote pridružit će se Adamu Bayeru u Beogradu u klubu KPGT. U vodičkom Exitu nastupit će provjerena ekipa Jungle Boyz (Edy C. & Aztec), Scheva vs. Juri Paik, Eggy, Domagoj P. vs. Diles Mavis i Prketa, a u Splitu se techno opet vraća u Mississipi uz pomoć Markusa Mehte (D), Pero-Fullhousea, Mariana Mateljana i Darka J.

Nakon svega što smo nabrojali i dalje Vam je hladno?! Pa onda nemojte misliti na torticu nego na vikend, elektroniku i ples i bit će dovoljno da se ugrijete:)

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2