Skip to main content
  • abop
  • 23.02.2012.

Vikend preporuka – elektronika iz regije

Očekivati ili neočekivati pitanje je sad?! Od razvikanih svjetskih imena elektronske scene često smo očekivali i jednako često odlazili razočarani, od domaćih ne očekujemo toliko pa nas često ugodno iznenade…

Naslovna foto

ABOP

Stoga smo ovog vikenda odlučili još jednom naglasiti koliko je bitno podržati bendove, projekte, DJe i producente iz regije. Maske su nakon proteklih tjedana karnevalskog ludila napokon pale pa se u civilnom izdanju možete uputiti recimo u novi splitski klub Minus3 koji sudeći prema odabiru izvođača zaista ima namjeru vratiti Splitu alternativniji moderni zvuk i proširiti izbor zabave u gradu koji je iznjedrio toliko glazbenog naslijeđa.

{soundcloud}https://soundcloud.com/a-b-o-p/hit-40-tvornica-kulture{/soundcloud}

Ovu subotu odabrali su ABOP, domaći bend koji elektroniku toliko dobro svira uživo da ćete ubrzo uvidjeti zašto su se nazvali Afterom koji je bolji od partija i bend iz Srbije elektro-akustični duo iz Beograda Ola Horhe koji nastupa u petak i u malom pogonu Tvornice kulture, a odlaskom u Tvornicu osim koncertnog doživljaja možete izraziti podršku velikom pogonu koji je trenutno inspekcija zatvorila zbog buke.

{youtube}PDKcWD65c20{/youtube}

Pregršt domaćih izvođača pune klubove ovog vikenda od P. D. Ricca, Labosha, Alda Morra, Miss Lale, Koste Radmana, Confusion ekipe, Jabbatonaca, Felver, Omara i Torresa do posljednjih ovogodišnjih maškara s Mariom Kovačem, Warehuseovih Funky Fresh maškara ili pak proslave Eddy C-evog rođendana u Vodicama.

Ipak nećemo izostaviti ni inozemna gostovanje ovog vikenda. Na RBMA partiju u klubu Vip nastupa Ben Westbeech koji je prošle godine izdao „housom-inspiriran“ album za legendarnu američku izdavačku kuću Strictly Rhythm. D.A.V.E. the Drummer nastupa u klubu Boogaloo, dok u Sirupu možete slušati Hoba s Minus etikete. Tko je, kad i gdje detaljnije svakako provjerite u našem kalendaru.

{youtube}QWNyN2DZXz4{/youtube}

 

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2