Skip to main content
  • 15.02.2017.

Villalobos i Sonja Moonear protagonisti novog berlinskog dokumentarca

Nije li to apsolutno, sjajno, genijalno i fenomenozno kada se toliko popneš prema vrhu da postaneš nezaobilazna tema čitavog filma koji dokumentira noćni život jednog od iskonskih globalnih dance gradova, epicentara vala koji je promijenio kako svijet gleda na glazbu u žiži mašinskog? Jest, sjajno je.

 
A sjajno je za gospodičnu Sonju i mušku joj protutežu ostvarenja sedme umjetnosti, gospodina Villalobosa koji su upravo ovu ulogu preuzeli u novom dokumentarnom filmu "If I Think Of Germany At Night". Pa ako već misliš o Njemačkoj po noći, te nokturnalne misli saturaciju zadovoljstva dobile su na premijernom prikazivanju na berlinskom internacionalnom filmskom festivalu u nedjelju, 12. veljače.

 
Pod režirnim okom Romulada Karmakara, u Berlinu baziranog filmaša koji je načinio i film o Villalobosu 2009.  "If I Think Of Germany At Night" se osvrće na ulogu koju glazba nosi u životima pentragrama umjetnika – Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, Ata, Roman Flügel and Move D. 105 minuta ispunjeno je odgađajima koiji umjetnike prate od kuće do gaže, a nakon inicijalnog prikazivanja druga projekcija održana je na Valnetinovo, a slijede još dvije 17. i 18. veljače u Berlin CineStaru na Potsdamer Platzu. Za sada su audio zapisi na njemačkom i francuskom, kako je Sonja iz djela Švicarske u kojem se govori francuski, no za internacionalnu publiku su šanse da će izaći verzija s titlovima kao i za prethodni dokumentarni film "Villalobos", pa ćeš se do toga malo strpjeti ne znaš li kojim slučajem baš njemačko-fracusku lingvalnu kombinaciju i ne zatekne li te životni put u Berlinu u narednih nekoliko dana.

 
A za sve koje zanima okus Sonje nepročišćen i neposredan u vlastitim bubnjićima, dozvolite da vas uputimo 18. veljače u The Best gdje se gospodična Moonear prodružuje ekipi We Love Sounda. Enjoy!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2