Skip to main content
  • 3.11.2016.

Villalobos & Umho aka Richmo s novom glazbom na čileanskom labelu!

Ricarda poznaješ kao ime koje ne možeš izbjeći u svijetu elektroničkog, kao onoga za kojeg bi pomislio da ima klona ili je jednostavno pronašao način da mu dani traju dvostruko duže.

 
Gospodin Villalobos, iako svojom glazbom zove onu koja nastaje sintetički mašinama, odbacuje sve ono što suvremenost nosi izvan sfere sonornog pa tako ne posjeduje email, nisu mu dragi intervjui i suzdržan je prema digitalnim mrežama i generalno www – u, kojeg je nazvao pošasti.
 
Čileanac odgojen u njemačkoj zvučnoj domeni kapu skida mediju vinila i poštuje proces stvaranja kvalitetne glazbe koji je potreban kako bi ona eventualno našla put do gladnoga uha. Odrastao je uz utjecaje afro-američke glazbe, salse, opere i rocka, u koji kasnije upadaju elektroničke njuške poput Tangerine Dreams i Kraftwerka, bira obrazovanje za perkusionista. Prvi puta je stupio za pult 1988, a prva produkcija ispada 4 godine kasnije s labela Overdrive, no njemačkoj publici istodobno postaje poznat iz sasvim drugih razloga – organizacije ilegalnih raveova u praznim zgradama i ispod mostova, dok je 1995. označila prvi put na Ibizu.

 
Mnogo je vode od tada proteklo ispod mostova i sada se 6. prosinca sprema šaka nove glazbe s čileanskog Drumma Recordsa sa dugo očekivanom debitantskom suradnjom dvojice koji rodnom grudom zovu upravo Čile. Villalobos se  uparuje s Umhom poznatijim i kao Ricmho, kako bi izdali "Melo De Melo". Gospodski čileanski dvojac njeguje blisko prijateljstvo punih 20 godina i često ste i mogli zateći u setovima uho do uha. Trake kojima će njedra postati Drumma nastale su prošle godine u Berlinu za vrijeme zajedničke turneje i ovo je prvi puta da će u dugoj suradnji izdati rezultat kolaborativnog truda u, oboma preferiranom, vinilnom formatu.
 
Trake, Por Suerte kao zajednički izražaj i Vilallobosov vlastiti Melo De Melo, odražavaju ljubav obojice spram latino-američke glazbe pa su obje konstruirane kao ritmičko tekstualni mikrosvjetovi sinkopiranih evokativnih melodija koje će spojiti latino-američku kulturnu baštinu s žešćim elektroničkim izrazom, koji stoji kao potpis.

 
Melo De Melo izdanje sjeda na 5. godišnjicu labela i kao njegovo 15 vinilno izdanje. Drumma Records u posljednjih pet godina zdušno je usmjerio svoje energije u razvijanje elektroničkog zvuka u zemlji s imenima kao što su Julian Perez, Livio & Roby i Vinyl Speed Adjust, a showcase-ovi su se pojavili i u New Yorku, Berlinu i Barceloni, dok osnivači Bruno Schiavi i Felipe Venegas objašnjavaju: "Tražimo inovativni zvuk koji te pokreće; mislimo da je to ono što održava glazbu živom".
 
 
A ti za malo dodatnog Villalobosa osjeti se slobodnim upisati na kalendare veliku proslavu Scenine 15-ice kada nam stiže na rođendansku feštu. Karte si loviš za 150, a pozoveš li još pet frendova kolektivnjaču za šestero možeš uhvatiti za 750 kn. Do tada skokni na zvučni oblak na svoj popodnevni prewiev novih traka. Ostani nam pozdravljen i uživaj uz mix elektronike i latinsko-američke štukature beata.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk