Skip to main content
  • Ricardo Villalobos
  • 7.10.2012.

Villalobos – iskreno i otvoreno

''Muzika je jezik. Preferiram čist, jasan i miran glas.", rekao je Villalobos u jednom od rijetkih intervjua koje daje, ovaj put za Red Bull Music Academy Radio, u kojem govori o načinu svog života, i glazbi koju i dalje doživljava kao i s 5 godina.

Piše: 

Naslovna foto

Ricardo Villalobos

Kroz jednostani intervju, praćen njegovim najvažnijim trakama, ovaj čileansko-njemački DJ i producent zvuči neuobičajeno prizemno. Priča o njegovim počecima kao ljubitelja new wave-a, te laganog prelaska u klupsku glazbu, ljubavi prema određenoj frekvenciji i važnosti međusobne suradnje, od čega izdvaja onu sa svojo ženom, koja mu je pomogla s poznatom bass linijom njegovog najvećeg hita – Easy Lee.

'Savjest je kao dobar stari prijatelj koji uvijek nešto kritizira, nudeći ti ne uvijek elaborirane argumente, ili ne prilično inteligentna riješenja. Puno više se vodim i vjerujem svojoj podsvijesti… Moja spontana, svjesna rijšenja nisu uvijek pouzdana. S takvim pristupom glazbi, meni je to poput igre, a ne poput posla. To je isti pristup koji sam imao kao i dijete, a nema nikakve veze s lovom, ili nečim takvim. To je stanje zadovoljstva.'', objašnjava Ricardo o svom kreativnom procesu.

{youtube}Nzxyw_XgMyU{/youtube}

I dok su mnogi možda očekivali puno prljavštine u razgovoru s Villalobosom, on o svemu priča kao da priča o svom poslu sa svojom starom bakom, bez pretjerivanja. 'Kad me netko stalno podsjeća, 'uzimaš previše droge, ne spavaš', a ja se zabavljam kao nikad u životu. Nije problem! To je kao kad se dijete igra satima u pijesku, ili kad satima igra nogomet. Pitate se otkud njima energije, a to je zbog emocionalne motivacije.'

Cijeli intervju, kao i playlistu stvari korištenih u intervjuu poslušajte OVDJE.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk