Skip to main content
  • 7.10.2019.

Vinyl Factory otvara vrata zagrebačkoj alternativnoj sceni

Projekt nastao između Tvornice Kulture i Vinyl-a puše vjetar u leđa alternativnoj glazbenoj sceni.

Piše: 

U četiri godine postojanja, Vinyl pokazao se kao pravi inkubator za zagrebačku glazbenu scenu  te kao nezaobilazna niša kulture u samom centru grada. No, sa ciljem promocije autorskih bandova koji su prevazišli kapacitet kluba, započinju zajedniški projekt Vinyla i Tvornica Kulture nazvan Vinyl Factory.

Program Vinyl Factory održava se u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice Kulture. Jedan od  njih približava nam se, 12. listopada, kada program nastavljaju Mangroove, Kozmodrum i Truth ≠ Tribe


Danas Željka Veverec Toni Starešinić sa Mangrooveom plove domaćom glazbenom scenom već desetak godina. U njemu su  napisali prve pjesme, sa Mangrooveom su odsvirali prve koncerte. Mangroove ih je odveo na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku. Putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti.

Kozmodrum je studijski projekt Janka Novoselića, uživo peteročlani bend, koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj.

Truth ≠ Tribe  je  bend  koji je nastao 2018. godine kao nastavak suradnje brojnih glazbenika nakon uspješne druge sezone improvizacijskih sessiona Živa Voda, doduše ovoga puta s ciljem pisanja originalne glazbe vezane uz novu Zagrebačku jazz i alternativnu scenu.

Ulaznice za event možete nabaviti na svim Entrio prodajnim mjestima ili Entrio.hr web stranici. Sav prihod od ulaznice – 40 kuna- ide glazbenicima. Za više informacija pratite Facebook event: Vinyl Factory #3: Mangroove / Kozmodrum / Truth ≠ Tribe
 

 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2