Skip to main content
  • 6.10.2019.

Feljton: 15 fotografija sa našeg rođendana 2005. iz splitskog kluba Dva pasa

Pogledajte fotografije iz napuštenog skladišta imena "2 pasa" – kluba i underground utočišta u kojem smo proslavili svoj četvrti rođendan daleke 2005.

Piše: 


12. ožujka 2005. ima posebno mjesto u srcima jedne generacije koja je partijala u prvom desetljeću 21. stoljeća. Tada se u Splitu po prvi put održao rođendanski party našeg portala koji je slavio svoju četvrtu godinu postojanja.

Lokacija na kojoj je održana rođendanska zabava je bila u splitskoj Lori – bivše skladište/menza koju su splitski DJ-i nazvali "2 pasa" nalazilo se nasuport sadašnje Spaladium Arene koja u tom vremenu još nije bila uopće u nikakvim planovima.

Preko puta "škvera" (brodogradilište) i odmah do stražnje strane Kerumove samoposluge nalazilo se mjesto koje je nekoliko godina uveseljavalo brojne ljubitelje elektronike.

U to doba bio nam je aktivan i Forum – jedno od centralnih mjesta okupljanja fanova dalmatinske, ali i hrvatske scene. Brojne diskusije završavale su u temama toga foruma, da bi se potom ekipa iz cijele Hrvatske nalazila na partijima i plesala slaveći PLUR.

Na našem rođendanu zvuk je postavio legendarni Roki iz Šibenika, a pult su preuzela tri zagrebačka techno DJ-a Mary, Ivan Komlinović i Zero kojima su se pridružili Pero-Fullhouse, Paco, Luka Lukač, Edy C. i Zorro.

Cijelu fotogaleriju iz davne 2005. možete pogledati ovdje.

sea star desk
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju