Skip to main content
  • 9.04.2008.

VIP INmusic Festival 3. i 4. lipnja u Zagrebu uz Prodigy

Članovi sastava "The Prodigy" i Serž Tankian iz grupe "System of a down" ove godine nastupiT će na "VipIn festivalu" , koji se održava od 3. do 4. lipnja na Jarunu u Zagrebu prenosi portal www.clubbing.co.yu . Članove grupe „The Prodigy“ 1990. godine okupio je Liam Haulet, dve godine kasnije objavili su debi album ½Experience½, u drugoj polovini devedesetih godina XX veka izlaskom ploče ½The Fat of the Land½ postali su najkomercijalnija grupa plesne elektronske muzike. Sastav „The Prodigy“ je do danas prodao 16 miliona albuma.

Piše: 

U ranoj fazi svog postojanja sastav „The Prodigy“ je stvarao u stilovima poput rejva, hardkor tehna i indastriala. Sazrevajući, u njih je uplitao alternativni rok, bigbit i pank. Iako je frontmen Kit Flint svojevrsni zaštitni znak grupe, kreativnu polugu i sve ono što sastav zapravo jeste predstavlja upravo Liam Haulet – u djetinjstvu školovani pijanista, a kasnije hip hop i esid house di džej.

Veliki svetski proboj sastav „The Prodigy“ ostvario je u drugoj polovini devedesetih godina XX veka, a za to je najzaslužniji singl "Firestarter" koji se objavljen u martu 1997. godine našao na prvom mestu britanske liste singlova.

DJ set za ljubitelje elektronske glazbe na Radio 101 stageu

Novi potvrđeni izvođač na Radio 101 Stageu je Jazzanova – najpoznatija berlinska producentska i DJ grupa. Oni su jedni od najzaslužnijih promotora glazbenih stilova kao što su nu-jazz, chillout i jazz house, povezujući dub i brazilijanu, jazz i house, afričku muziku i downbeat s technom i minimal technom. DJ set Jazzanove poziv je svim ljubiteljima glazbe koji su spremni za prihvaćanje novog i izvrtanje starog pogleda na glazbu – te svakako onima spremnima na ples.

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2