Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Više od 100 noćnih klubova u Velikoj Britaniji zatvoreno je u proteklih 12 mjeseci

Najnovije istraživanje pokazuje da se više od 30% noćnih klubova u Velikoj Britaniji zatvorilo između lipnja 2020. i lipnja 2023.

Piše: 

Prema najnovijem izvješću CGA Neilsona, zabrinjavajući trendovi pokazuju da se 12% ovih zatvaranja dogodilo se u samo proteklih 12 mjeseci.

Izvješće ukazuje na tekuće izazove troškova života i rastuće troškove energije kao ključne faktore koji dovode do daljnjeg zatvaranja ovih klubova prije kraja godine. Michael Kill iz NTIA-e izražava zabrinutost zbog ovog pada, ističući da bi broj klubova mogao biti manji čak i do 40% u odnosu na 2019. godinu.

Prikupljeni podaci pokazuju dramatičan pad, s brojem od 991 neovisnog kluba aktivnog u lipnju 2020. godine, smanjujući se na samo 649 klubova u lipnju 2023. godine. Poziv na dodatnu podršku ističe se kao nužnost kako bi se spriječilo daljnje zatvaranje ovih poslova.

NTIA je izrazila zabrinutost u studenom 2022. predviđajući da bi jedan od tri noćna kluba mogao zatvoriti do kraja 2022. godine. Veliki i omiljeni noćni klubovi poput The Drumshedsa, Werkhausa, Printworksa i The Causea su neki od klubova koji su zatvoreni od početka 2022., a vlasnici su surađivali na projektima regeneracije s British Landom, što je potaknulo kontroverze o ubrzanju gentrifikacije.

Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom