Skip to main content
  • 6.05.2020.

Vodeći stručnjaci regije na panelu Turizam na respiratoru

U svjetlu nadolazećih, veoma teških ekonomskih posljedica, a koje postaju sve očiglednije kako pandemija korona virusa jenjava u brojnim zemljama svijeta, EXIT pokreće međunarodnu online konferenciju pod nazivom „EXIT strategy“.

Piše: 


Konferencija će pod sloganom „Izlaz iz pandemije stvaramo zajedno”, trajati više tjedana tijekom kojih će se u nekoliko panela okupiti neki od vodećih svjetskih i regionalnih aktera iz oblasti turizma, kulture, manifestacija, medija i drugih sfera javnog života. Prvi u ovoj seriji razgovora bit će regionalnog karaktera i nosi naziv "Turizam na respiratoru“. Ova tribina bit će održana na daljinu, a sudionici i publika će se okupiti 7. svibnja u 18 sati, u direktnom prijenosu na Facebook stranici EXIT festivala.
 

 
Sudionici panela bit će prof. dr Renata Pindžo, pomoćnica ministra zadužena za turizam, pri ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Damir Davidović – državni sekretar ministarstva održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Boris Žgomba – predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), vlasnik turističke kompanije Uniline i predsjednik ECTAA-e (Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora), Žarko Radulović – predsjednik crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela "Montenegro Stars" i Dušan Kovačević – osnivač i direktor EXIT festivala.
 
Moderator panela je Silvija Ilišković Balagović
, konzultant za hotelske i turističke investicije, Hotelis d.o.o.
 
Oni će u razgovoru pokušati odgovoriti zašto je turizam najugroženija privredna grana uslijed pandemijske krize, koje su mjere neophodne kako bi se turistička industrija što prije oporavila u narednom periodu te kako da turizam nakon krize zauzme mjesto koje zaslužuje u društvu, kao možda i najvažnija privredna grana, koja ima potencijal da bude motor sveukupnog ekonomskog razvoja regije. 


 
EXIT, kao regionalni lider u oblasti manifestacijskog turizma, organizira neke od vodećih i višestruko nagrađivanih festivala u Europi, na kojima se svake godine okupi gotovo pola milijuna posjetitelja iz preko 100 zemalja svijeta.
 
„Djeluje da kao nikada do sada nije bilo važnije imati otvoren i direktan razgovor između privatnog i javnog sektora, kako bi se u što skorijem roku otklonili ogromni negativni ekonomski učinci izazvani pandemijom, U slučaju potpunog urušavanja turizma, koji je izvjestan ako se ne poduzmu hitne sustavne mjere, došlo bi do nesagledivih posljedica i gubitka posla za stotine tisuća radnika. Veliki broj svjetskih zemalja već je pokrenuo niz mjera za oporavak turizma i manifestacijskog gospodarstva, a vjerujemo da će ovaj dijalog pomoći državama regije ne samo da ne budu u zaostatku, već i da pokažu poduzetnost i inovativnost nekada svojstvenu ovim prostorima, kako bi hrabrim rješenjima dali primjer koje će druge zemlje pratiti“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala.
 
Konferencija „EXIT strategy“ jednom će tjedno donositi novi panel koji će moći gledati uživo ili na snimci na stranici exitfest.org i Facebook stranici EXIT festivala, a bit će realizirana uz podršku brojnih vodećih stranih, regionalnih i domaćih medija.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2