Skip to main content
  • 14.06.2022.

Wankelmut – iskonska snaga Njemačke scene u Revelinu

DJ i producent iz Berlina – Wankelmut svrstava se među najpopularnije i najuglednije predstavnike elektroničke glazbe iz Njemačke

Piše: 


U petak, 17. lipnja za pultom je Revelina u Dubrovniku. S njim još i rezident kluba Dancelectric, a ulaznice u pretprodaji po 100 kn mogu se kupiti na službenoj web stranici kluba ovdje.

Wankelmut – rođen i odrastao u Istočnoj Njemačkoj, napravio je pauzu 2012., kada je njegov remiks za pjesmu Asafa Avidana “One Day / Reckoning Song” skočio na #1 u osam europskih zemalja, što je rezultiralo s više od tri milijuna prodanih ploča do danas kao i mnoštvo zlatnih i platinastih nagrada.


 
Tijekom 2012. razvio je blizak odnos s renomiranom berlinskom izdavačkom kućom Get Physical Music, s kojom je Wankelmut u jesen 2012. pokrenuo vlastitu seriju miks kompilacija „Wankelmoods”, koja je sada došla do trećeg izdanja.

Njegov singl “My Head Is A Jungle”, s australskom pjevačicom Emmom Louise, dospio je na Top 20 diljem Europe, dosegnuvši 5. mjesto na britanskoj ljestvici s remiksom Marka Kinchena (MK) u ljeto 2014. U isto vrijeme, Wankelmut počeo raditi remikse i dotjerivati pjesme bendova kao što su Dennis Lloyd, Gossip, Lenny Kravitz, Hozier, K.Flay ili Flight Facilities.

Posljednje dvije godine bile su ispunjene sjajnim produkcijama i suradnjama za izdavače kao što su Universal / Virgin, Spinnin’ Records, Spinnin’ Deep, Toolroom, Perfect Havoc, Adue Music i LoudKult/Universal.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk