Skip to main content
  • 20.05.2024.

Yakka u Galleryju slavi desetljeće i po djelovanja na hrvatskoj klupskoj sceni

Jedan od najtraženijih i najaktualnijih aktera hrvatske house scene, višestruko nagrađivani DJ i producent Yakka, povodom 15. obljetnice svoje glazbene karijere, priprema slavljenički party na Jarunu.

Piše: 

Gallery club u subotu 25. svibnja, ugošćuje Yakku i njegove DJ goste koji obećavaju pravu poslasticu za ljubitelje elektroničke glazbe. Od deep housea, minimal deep techa, klasičnog housea, tech housea i progressivea, večer će biti ispunjena širokom lepezom house podžanrova. Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio te na ulazu u klub.

Zanimljivih 15 godina iza Yakke broje mnoštvo nastupa diljem Hrvatske, regije, ali i Europe i Amerike. Od skromnih, ali bitnih početaka u Novoj Gradiški, do najvećih regionalnih klubova, evenata i festivala. Nebrojena izdanja, singlovi, EP-evi, albumi. Suradnje s glazbenicima iz cijelog svijeta, ali i sa priznatim domaćim imenima. Rezidencije jakih glazbenih brendova, uglednih klubova i party destinacija. Mnogo je razloga za proslaviti desetljeće i po aktivnog djelovanja na sceni.

Evo i detalja tko se penje na DJ podij u subotu u Galleryu!

Među gostima slavljeničkog lineupa je iskusni DJ i producent E-Base, vrlo dobro poznato ime hrvatske klupske scene od 90-ih godina pa sve do danas. U bogatoj glazbenoj karijeri uz DJing i glazbenu produkciju, E-Base ostavlja trag i kao novinar, radijski glazbeni urednik te organizator klupskih večeri. Posljednjih godina posebno je aktivan sa svojim novim/starim projektom TECH ROOM koji možda najbliže prikazuje ono što možemo očekivati od E-Basea u subotu u Galleryu.

(foto: E-Base i Yakka – Forestland, Brezje, 2021.)

E-Base je jedan od najzaslužnijih ljudi za moje prve nastupe u Zagrebu i moje povezivanje sa zagrebačkom klupskom scenom te kao takav je neizostavan gost ove proslave” ističe Yakka.

Lineupu se pridružuje i Jaxx Pot iz Slavonskog Broda. Još jedno vrlo iskusno ime slavonske elektroničke scene, član projekta ESAA Association koji uspješno promovira elektroničku glazbu već 20 godina. Melodične vožnje, kirurški precizan u miksu, pripadnik “stare garde” redovno raspleže plesni podij.

(foto: Yakka i Jaxx Pot – IQ club, Slavonski Brod, 2017.)

Yakka o Jaxx Potu i slavonskoj sceni: “Jaxx Pot je stručnjak progressive house zvuka, što se tiče Hrvatske ja bi se usudio reći sigurno u top 3. Godinama surađujemo na relaciji Nova Gradiška – Slavonski Brod, te dvije mikro scene su dosta povezane i preko techna i preko housea pa je neizbježno bilo pozvati nekog da se pridruži ovom slavljeničkom lineupu.”

Dvojac Sicillio b2b Hudi iz MYUZ kolektiva čiji je i sam Yakka član, također je našao svoj mjesto na lineupu ovog događaja. Vinkovčani sa adresom u Zagrebu kroz MYUZ klupske večeri priuštili su zagrebačkoj publici mnogobrojne događaje za pamćenje, prezentirajući minimal deep tech zvuk.

(foto: Mario Mijatović, Hudi, Yakka, Lukaku, Sicillio – MYUZ 1st Anniversary, Klub KLUB., Zagreb, 2019)

“Upoznali smo se na 15. obljetnici Klupske scene koja je održana u osiječkom klupu Epic. Suradnju smo nastavili međusobnim gostovanjima u Vinkovcima i Novoj Gradiški, a letvicu na viši nivo postavili smo zajendičkim snagama pokrenuvši MYUZ klupske večeri u Zagrebu. Tko je ikad bio na MYUZ-u, zna koliko dobra, pozitivna, obiteljska energija i zezancija je tu stvorena, meni neki od najdražih nastupa u životu” Yakka o MYUZ-u.

Proslavu će otvoriti Boris Motega, veliki ljubitelj house i tech house zvuka koji nastupe bilježi u gradovima diljem Hrvatske: Zagreb, Varaždin, Novalja, Rovinj, Krk, Zadar, Murter, Ivanić Grad, Čakovec, Sisak, Popovača, Kutina, Lipik, Pakrac, Daruvar, Slavonski Brod. Trenutno ga se najčešće može poslušati na klupskim večerima u klubu Katran.

(foto: Yakka i Boris Motega – BSH Medvedgrad, Zagreb, 2018.)

Boris je moj jako dobar prijatelj i na istim smo valnim duljinama oko mnogo stvari u glazbi i van glazbe. Drago mi je da se odazvao mom pozivu da otvori ovu proslavu warmup setom, dobar warmup mi je jednako bitan kao i svi drugi slotovi u večeri i ne bih to prepustio bilo kome” zaključuje Yakka.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio te na ulazu u klub.

FB EVENT: YAKKA presents SAMO YAKKO 15th ANNIVERSARY at GALLERY CLUB

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.