Skip to main content

Ynez sprema multižanrovski set u londonskom Fabricu

Krajem prošle godine zagrebačka DJ-ica Ynez odlučila je svoju bazu preseliti u London te tamo nastaviti svoj glazbeni i profesionalni put.

Piše: 


Za nešto više od desetak dana očekuje je nastup u kultnom klubu Fabric

U sklopu Fabriclive večeri, koja će ugostiti neke od najjačih crewova u drum & bass povijesti poput Planet V, Aerosoul, Junglist Movement i WXMB 2, Ynez će svojim multižanrovskim setom publiku provesti kroz bass, techno, dubstep, jungle, drum and bass, ballroom, club, grime i IDM zvukove.

Ona će nastupati u sklopu WXMB 2 programa koji predstavlja svoj zvuk uz pet ženskih izvođačica koje pomiču granice bass glazbe.

Decibella, DJ Emm, Something Something & Eidna te Ynez tako su se našle na ovom lineupu uz brojne drum and bass i jungle velikane na partyju koje se održava 28.02.

Već više od godinu i pol, Ynez je dio londonskog kolektiva i platforme WXMB 2, (Womxn of music business) koji svojim djelovanjem educira i potiče žene i ne-binarne osobe da se uključe u glazbenu scenu te time utječu na postizanje ravnopravnosti u još uvijek dominantno muškoj industriji.

Njihovo djelovanje seže od organizacije pozornica na festivalima, radionica, panela, klubskih večeri do promocije novih talenata putem online platformi.

Jedna od su-osnivačica ove platforme je i Petra Kluk, Hrvatica koja je svoj dom u Londonu pronašla prije više od sedam godina, i izgradila zavidnu karijeru na području event produkcije i managementa.

Ines i Petra su prijateljice i suradnice sa festivala u Hrvatskoj i Radija 808, pa je bilo logično da će nastaviti surađivati i sada kada su obje u Londonu.

Osim uzbudljive večeri u Fabricu, WXMB 2 priprema i veliki cjelodnevni festival za Međunarodni dan žena 8. ožujka u klubu Colours Hoxton gdje će se tijekom cijelog dana na četiri pozornice odvijati Live nastupi, DJ program, kreativne i
profesionalne radionice, diskusije, sajam i holistički program.

Ynez je za ovu priliku zadužena za DJ floor. Kada smo je pitali zašto London i kako joj je tamo, odgovorila je:

Zato što je za mene London najbolji grad na svijetu, duh grada i atmosfera, scena i glazba, ljudi, na svakom koraku nešto novo, jednostavno je ovo mjesto na kojem se osjećam kao kod kuće otkako sam ga prvi put posjetila, pa sam napokon odlučila da tu želim i ostati.

Ynez se posvetila i produkciji pa će uskoro njezin prvi EP ugledati svjetlo dana – i noći, na plesnom podiju u raznim klubovima.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop