Skip to main content
  • 26.09.2019.

Podcast 149: Ynez

Ynez je DJ-ica i novinarka koja je dotakla većinu bitnih urbanih radio-postaja u Zagrebu.

Piše: 


Započela je karijeru glazbene urednice i novinarke na Radiju 101, suosnivačica je prvog hrvatskog internetskog radija Radio 808, te je zatim nastavila stvarati i uređivati na Yammatu FM u njegovim počecima.

Iako glavni fokus voli staviti na zvuk mračne elektronike i žanrova poput techna, electra, bassa i dubstepa (s kojim je i započela svoj DJ put prije deset godina), nisu joj strani niti club, hip-hop, rnb, house, neo soul, trap, dancehall, grime, afrobeats i breakbeat. Trenutno, osim DJinga radi i PR za razne festivale, a uz kolegicu Ivnu Ji organizira program Bokuzbok u zagrebačkom Pločniku.

Dio je feminističkog kolektiva iz Londona WXMB 2 s kojim je ove godine nastupala na Wigflex City Festivalu u Nottinghamu uz neka od najvećih imena elektroničke underground scene, a novi nastupi u Londonu očekuju ju već sljedeći mjesec.  Ovog ljeta između ostalog mogli ste ju poslušati na Fresh Island Festivalu, Seasplash Festivalu, Graffitima na Gradele, Skrivenoj Uvali i Dimensions festivalu. Miks kojeg možete poslušati u nastavku su nježne emocije pretočene u glazbu povodom oproštaja od ljeta koje upravo završava.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2