Skip to main content
  • 25.11.2022.

Za vikend kreće Adventska groznica, a evo gdje sve možete uhvatiti DJ setove

Ispred nas je najljepše doba godine. Paljenjem prve svijeće, ove subote, 26. studenog službeno započinje došašće, a s time i vrijeme prigodnih programa po gradovima

Piše: 

Prvi post pandemijski advent je ispred nas. Diljem Hrvatske, u velikom broju gradova za vikend, otvaraju se popularne "kućice". Uz bogatu gastronomsku ponudu, live svirke, kroz sljedećih mjesec i nešto sitno dana, na adventu će nastupiti i brojni DJ-evi koji će drmati zvukom elektroničke glazbe. Presjek upravo tih događaja iz svih krajeva Hrvatske, donosimo na jednom mjestu.


Foto Mladen Sinko

Tijekom ljeta elektronička scena se seli na Jadransku obalu, a kada dođe zima ona se vraća u glavni grad. To se potvrđuje i ovog adventa, jer upravo Zagreb ima najbogatiji DJ program. Advent na Katarincu, Advent kod Matoša, BAŠ NAŠ, Fuliranje u Parku Josipa Jurja Strossmayera te EU Advent su potvrdili brojna gostovanja ne samo domaćih, već i stranih DJ-eva. Tko sve stiže u Zagreb možete detaljnije provjeriti ovdje (tu ćeš linkat vijest di je ZG advent detaljniji).

Grad Split je najavio najbogatiji advent do sada

Na nekoliko lokacija moći će se uživati u zimskim radostima, a DJ setovi će biti u fokusutijekom dnevnog programa. Na Adventu na Prokurativama od 23. studenog do 6. siječnja za glazbenu podlogu zaduženi su DJ Duple, Ante Jakir, DJ Luka Barbić i mnogi drugi. Stari Plac dobiva đir. 3. prosinca kreće Spleat Advent, a tijekom dana za glazbu će se pobrinuti DJ-evi radija KLMF i Adriatic Social Cluba.


Foto: Story.hr

Nedaleko od Splita, u Trogiru kompletni božićni program nije poznat, ali je zato najavljeno da će u sklopu ADVENTinela svakog ponedjeljka nastupati rezident DJ, dok su posebno istaknuli house party 2. prosinca.

Među prvim gradovima koji su objavili svoj program za Advent je bio Zadar. Uz brojne koncerte, nekoliko datuma su rezervirali za DJ nastupe, a tko će odraditi setove – 28. studenog, 5., 19., 26. prosinca te 2. siječnja još nije poznato.


Foto: Turistička Zajednica Zadra

Europska prijestolnica kulture 2020., Rijeka također je objavila program za svoj advent. Na tri gradske lokacije – Advent na Kobleru, Advent na Gradini te Adventiranje kod Kazališta, gotovo svakodnevno posjetitelje će čekati DJ program. Potvrđeni su nastupi lokalih DJ-eva kao što su DJ Voljen, DJ Tommy, DJ Sale For Love, DJ Jakša, The Funkables, DJ Alen Gaćina i drugi.

Najveći grad u Istri, Pula potvrdio je dovođenje nekolicine lokalnih DJ-eva. Svoje nastupe na Adventu u Puli će imati DJ Alex 26. studenog, DJ Mylo 2. prosinca, DJ Kedžo 3. prosinca, Mr. M 10. prosinca, DJ Giuly 17. prosinca, DJ Kool S 23. prosinca, DJ Zoff 24. prosinca, DJ Tricky D i DJ Sun Matt 29. prosinca te DJ Filjo 30. prosinca.


Foto: Mojarijeka.hr

Advent u Varaždinu, točnije na varaždinskom Korzu će imati dva DJ seta i oba će biti popraćena sa saksofonima. DJ Vikness nastupa 26. studenog, dok DJ Kay Zrill nastupa 16. prosinca.

Dio hrvatskih gradova tek treba objaviti svoj plan i program za finiš godine, tako da pratite Klubsku scenu za sve informacije vezane uz elektroničku glazbu u sklopu najljepšeg doba u godini.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2