Skip to main content
  • dj mix
  • 20.03.2012.

Zadarskom DJ-u oduzeta kolekcija CD-ova

Iako vlasnik kafića i zadarski DJ tvrdi da je uredno platio glazbu koja se nalazila na CD-ima, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nedopuštene upotrebe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Piše: 

Naslovna foto

dj mix

Prema prenošenju Slobodne Dalmacije, mjesto na kojem se sve dogodilo je varoški kafić “Dolce vita”, a vlasnik Alen Bušljeta, poznati je zadarski DJ koji glazbu pušta već 29 godina. Veliki dio onoga što mu je policija oduzela na CD-ovima zapravo je strana klupska glazba koju je Bušljeta kupio i uredno platio preko interneta.

To nisu nikakvi pirati, nego glazba koju sam legalno kupio na inozemnim internetskim portalima Beatport i Trax source, koji su specijalizirani za prodaju klupske glazbe. Kako je riječ o on-line kupnji, imam sve račune kao dokaze da sam sve uredno platio."

Unatoč objašnjenju da većinu promo materijala dobije od stranih producenata prije nego što autori uopće objave glazbu, jer je to u razmijeni elektronske glazbe uobičajen način promoviranja glazbe, te da u Hrvatskoj nema gdje kupiti takvu glazbu, dočekala  ga je kaznena prijava zbog nedopuštene upotrebe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača.

Izvor: Slobodna Dalmacija

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk