Skip to main content
  • 16.01.2014.

Zagreb pleše uz Terry Francisa

Otkad mu je magazin Muzik 1997. dodijelio nagradu najboljeg novog DJ-a, Terry Francis postao je sinonim za izvorni londonski underground zvuk.

Piše: 


Njegov miks “Architecture” iz 1998. lansirao je tech house zvuk u zvjezdanu orbitu, a Terry je, pored Eddiea Richardsa i Nathana Colesa, postao svojevrsni ambasador tog zvuka, kojeg je sam nazvao “houseno” (termin “tech house” navodno je nešto kasnije smislio Mr C). Svega godinu dana kasnije Terry dolazi na mjesto rezident DJ-a u kultnom Fabricu, gdje i danas svake subote svira u Roomu 2, a sve je to zapravo bila kruna dotadašnjeg Wiggle partijanja, koje je od 1994. haralo londonskim warehousevima.
{youtube}sIkfrh5zv_4{/youtube}

Wiggle je okupio novu generaciju DJ-a predvođenih Terryjem, Eddijem i Nathanom, koji su publici ponudili svoju viziju underground vibre i iznjedrili novi glazbeni pravac. Po mnogima, Wiggle je do danas ostao najbolji underground party serijal u engleskoj prijestolnici ikada, a njegovim perjanicama donio je nastupe po čitavom svijetu. Evo što je Terry rekao za Klubsku scenu uoči nastupa na Slurp festivalu 2012.g.

Terry Francis gostuje u petak, 17.01. u zagrebačkom Mastersu uz Felvera i Omara. Cijena ulaza je 80 kn.

{jcal_latest eventid=5451}

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2