Skip to main content
  • 18.03.2024.

Ovog tjedna Zagreb sjaji u tisuću boja uz Festival svjetla

U Zagrebu će se od 20. do 24. ožujka po šesti put održati Festival svjetla.

Piše: 

Tijekom pet dana posjetitelji će imati priliku obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije koje će najaviti dolazak toplijih i dužih dana te ponovno povezati s gradom na jedinstven način.

Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije, a domaći i inozemni umjetnici preuzimaju ulice, parkove trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno za razigranu scenografiju.

Festival svijetla bit će otvoren u srijedu u 19 sati, na lokaciji koja se ove godine premijerno predstavlja – Trgu Marka Marulića.

29 atrakcija na 24 lokacije

“Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti lokacije Donjeg grada.”

Među lokacijama na kojima će posjetitelji moći razgledati svjetlosne instalacije su Kula Lotrščak, plato garaže Tuškanac, Dječje igralište Dubravkin put, par šuma Tuškanac, tržnica Dolac, park Opatovina, Zagrebački plesni centar, Park Ribnjak, Zrinjevac, Stara Vlaška, Europski trg, Trg kralja Tomislava, Trg Mažuranića, Strossmayerov trg, Trg bana Jelačića, Trg Marka Marulića, Dubravkin put, Gajeva i Massarykova ulica, Hrvatsko narodno kazalište, Trg hrvatskih velikana, igralište Osnovne škole Miroslava Krleže…

Sat za planet Zemlju

Sat za planet Zemlju obilježit će se u subotu u 20:30 sati, gašenjem svjetla na svim festivalskim lokacijama u trajanju od 15 minuta, a iz festivala pozivaju građane da tom prilikom dođu na Marulićev trg gdje će se održati prigodan program.

Kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata, a ulazak na sve programe je besplatan za sve posjetitelje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk