Skip to main content
  • 4.04.2024.

Zagrebački klub Željezničar je zatvorio svoja vrata: “Željo is dead.”

Zagrebačka alternativna, elektronička i urbana scena izgubila je još jedno svoje mjesto za ples.

Piše: 

Naslovna foto

Jahvo Joža

Zagrebački klub Željezničar se oglasio na društvenim mrežama s tužnom viješću o zatvaranju na poznatoj kolodvorskoj lokaciji. U priopćenju koje su nazvali “Željo is dead” su otkrili dio priče o zatvaranju te nagovijestili budućnost na nekom novom mjestu.

“Znali smo da će se naša kula od karata kad tad srušiti, ali nismo očekivali da nećemo moći završiti program do kraja. Svaka priča jedno završi pa je tako na red došla i naša. Nadamo se da smo iza svog programa ostavili dobre emocije, simpatična poznanstava i mnoštvo dobre glazbe.

Promijenile su se generacije pa tako i mi. Cijela priča postala nam je jako zamorna i komplicirana. Ovo što se dogodilo samo je prirodan tijek stvari. Zatvaramo vrata na poznatoj kolodvorskoj lokaciji, no gdje se vrata zatvore, otvori se prozor jer je propuh. U narednim mjesecima, potrudit ćemo se nastaviti ovu divnu priču na novom mjestu.” stoji u priopćenju kojeg iz kluba zaključuju zahvalama svim dobrim ljudima koji su ga posjećivali, kao i organizatorima na svom radu i trudu u proteklih pet i više godina.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2