Skip to main content
  • 30.07.2020.

Zatvara se kultni amsterdamski klub De School

Iz kluba De School navode kako je pandemija koronavirusa razlog zatvaranja

Piše: 


U izjavi suvlasnik kluba Jochem Doornbusch kaže kako ih je situacija oko koronavirusa dovela do bezizlazne financijske situacije.

"Stigli smo do samog dna i dugovi nas počinju pritiskati".

Kako tvrtka ne bi bankrotirala ovaj klub se mora zatvoriti kako ne bi ugrozio rad još dva njihova objekta (11. Trouw). De School će ipak ostati otvoren kao bar i restoran sa terasom.

Klub zatvara nakon vrlo burnog razdoblja u svom djelovanju

Već nekoliko tjedana klub je bio izložen oštrim kritikama javnosti posebno u vezi sa nedostatkom različitosti u svom osoblju i klupskom programu. Početkom lipnja lokalni queer kolektiv X3 premjestio je svoj livestream sa humanitarnim ciljem vezanim za diskriminaciju po boji kože. Stream je premješten iz kluba na Radio Radio zbog nedostatka odgovornosti klupskog menadžmenta.

Ranije ovog mjeseca, podcast uživo s Doornbuschomom i ostalim ključnim osobljem potaknuo je optužbe za seksualno uznemiravanje od strane klupskog osiguranja. Današnja izjava ne spominje ove kontroverze.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2