Skip to main content
  • 1 Blink Yes
  • 10.12.2012.

Želja za DJ-ingom jača i od opake bolesti!

David Anderson bio je DJ i producent prije nego li je 2010. godine obolio od ASL-a (amyotrophic lateral sclerosis), bolesti koja vam oduzme svu mogućnost korištenja mišića. Danas producira u Abletonu samo s pokretom oka.

Piše: 

Naslovna foto

1 Blink Yes

ASL je poznata i kao Lou Gehrigova bolest, a bolest je živčanog sustava koja s vremenom uništi mogućnost korištenja mišića, pa i osnovne životne motoričke sposobnosti, poput disanja i gutanja, nisu više jednostavne radnje. Ipak, mozak ostaje potpuno dobro, tako da i dalje funkcionira normalno.
{youtube}2Gf9QuClzJI{/youtube}

Unazad dvije godine, isto se dogodilo i Davidu, a sada mu se komunikacija svela na njegove oči, uz pomoć kojih upravlja i svojim računalom. S pojavom bolesti, David je mislio da više nikad u životu neće DJ-ati, no ipak nije odustao. S velikim znanjem o računalima i kako oni rade, te uz pomoć nekoliko inženjera i računalnih stručnjaka, David je uspio stvoriti 1 Blink = Yes projekt, koji mu dopušta da nastavi sa svojom strašću prema glazbi.

David Anderson

Koristeći samo svoje oči, David može opet producirati glazbu u Ableton Live-u, a sve zbog pomoći od humanitaraca diljem svijeta koji su donirali novac s kojim se Davidu pomaže da ostvari svoj cilj – DJ-anje za novu godinu, u svom rodnom gradu Minneapolisu, uz jedinu pomoć njegovih očiju. I cilj od 40 tisuća dolara uskoro je dostignut.
{youtube}GMPvC0mqwuk{/youtube}

Sve o projektu, Davidu, njegovoj bolesti i želji da ponovno DJ-a i producira, pročitajte na njegovom Facebooku, i stranici, na kojoj još uvijek možete donirati novac za ovaj hvalevrijedan projekt, koji neće samo Davidu omogućiti korištenje računala, nego i svim drugim oboljelima od ove opake bolesti, kao i onima od multiple skleroze, i slično.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2