Skip to main content
  • ChrisFlako
  • 12.04.2016.

Time Warp 2016 – 18 000 gostiju iz 60 zemalja i s 6 kontinenata

Malo je stvari toliko iskonski globalno. Malo evenata uključi stopala s čitave kugle pod istim krovom, ali Time Warp jaše na samom čelu elektroničkog krda.

Naslovna foto

ChrisFlako
 
Kroz prethodnih dva desetljeća ustoličio se na tron okrunjen okoglavljem najboljeg njemačkog indoor techno festivala. Prvih nekoliko godina, od 1994. nadalje, obilježilo je seljenje po raznim lokacijama da bi 2000. dobili fiksni dom u Maimarkethalle u Mannheimu. Svako proljeće tako, uz krošnje, budi i plesače s čitave planete koji se na priče života slijevaju u lijevak 6 podija.

 
Time Warp je s vremenom postao njemački najbolji glazbeni izvozni proizvod, a Mannheim ponosno i zasluženo ponio od UNESCO-a dodijeljenu titulu "Grad glazbe".
 
Prethodne subote Mainmarkt Mannheim je otvorio vrata za 22. izdanje Time Warpa. Ako nešto jednako jako udara već preko dva desetljeća znaš da se radi o intrinzičnoj kvaliteti dobroga. Nakon Buenos Airesa i njujorških pločnika prethodnih godina, Time Warp se vratio u njemačku domaću luku. Razmetni sinovi uglavnom po povratku stižu s najboljim pričama i iskustvima.

 
I tako je 18 000 duša spakiralo kofere i poteglo do glazbenog grada Mannheima pretvorivši ga nakratko u inernacionalno žarište elektronike, glazbenu petardu koja je eksplodirala s 40 domaćih i uvoznih izvođača. Time Warp je kroz sve ove godine postao nešto nalik obiteljskom okupljanju i prilika da se kolegama porazasipanim po svjetskim floorovima rasporedi preklope pod kišobranom ovog životu ukradenog vremena za svijet.
 
Warp brzinom si izvađen iz stvarnog i postavljen u sasvim zvučno nastrojen svijet, a znaš da kada se krećeš u warpu sve oko tebe postaje razmazani horizont svjetlosti. Uz standardne patrone kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Carl Cox i Ricardo Villalobos, u 2016. smo dočekali i neka nova lica pa su se između ostalih pridružili i Solomun, Nina Kraviz i live-duo Schwarzmann. No kao dva vrhunca definitivno kapu u naklon naginjemo trosatnom B2B setu Car Coxa i Joseph Capriatija i groovy setu kojim je Carola oglasio trublje zatvaranja.

 
Time Warp je ujedno odlučio učiniti ovo iskustvo inkluzivnim za sva osjetila i prebaciti glazbu u plastično iskustvo uzurpirajući paralelno i oko stoga je već godinama prepoznat i zbog specifične estetike floorova na kojima se ugnijezde instalacije na razmeđu tkanine, tehnologije, videa i svjetla. Tako je ove godine na Floor 2 uvedena i novost elektroluminiscentnih instalacija, gdje su stotine kablova isprepletene u kupolu ponad glava plesača. Floor 1 je odlučio pokoriti se želji posjetitelja i za ovo izdanje iznova inkarnirao "Cave 2.0" uređenje. Ovisno o ritmu i boji preko 400 svjetala pretvaralo je prostor u sve od ledene spilje do paklenog usijanog grotla.

 
Nakon 22 godine i beskonačnih noći plesa na tri kontinenta Time Warp nema nikakvu namjeru prebaciti u sporiju brzinu i karte su bile u potpunosti rasprodane već tri tjedna prije eventa. Beatport i Resident Advisor su nezavisno postavili, svaki u svom taboru, Time Warp kao jedan od tri najbolja eventa elektroničke glazbe. Svibanj 2016. donosi još jedno iznenađenje uz knjigu „Time Warp 20 YRS – The truth is on the dancefloor” koja vodi plesača na put kroz prvih 20 godina povijesti preko 256 stranica sa stotinama fotografija i intervjua.
 
Svaka čast organizatorima na kvaliteti i dosljednosti nadamo se još mnogim desetljećima u gradu glazbe (i svjetla)!
 
 
 
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk