Skip to main content
  • ade
  • 23.10.2012.

Amsterdam Dance Event oborio sve rekorde

Ovogodišnje 17. izdanje ADE festivala i konferencije koje se održavalo tijekom proteklog tjedna zabilježilo je iznimne brojke posjetitelja, izvođača i izlagača i oborilo dosadašnje rekorde.

Naslovna foto

ade

Službene brojke prošlotjednog Amsterdam Dance Eventa na kojem je ove godine i Klubska Scena bila delegat govore da je događaj u pet dana trajanje posjetilo više od 200 000 posjetitelja. Od toga je 3800 posjetitelja prisustvovalo konferencijama, 350 novinara je popratilo događanje, nastupilo je preko 1700 izvođača na 75 lokacija i klubova u gradu, a osim toga iznešeni su podaci o elektronskim događajima u Nizozemskoj i nizozemskim DJ-ima koji su utjecali na porast ekonomije u svojoj zemlji.

{youtube}bIa2oxYa_So{/youtube}

Svake godine Nizozemska na osnovu industrije vezane za elektronsku glazbu prihoduje više od pola milijardi eura, a njihov se uspjeh odražava ne samo na Europu nego i na cijeli svijet. Ove su godine na ADE proglašeni i pobjednici DJ MAG TOP 100, s Armin van Buurenenom na prvom mjestu, čak 22 nizozemska DJ-a se nalaze na listi prvih 100 ( detaljnu listu možete vidjeti ovdje.). Izvještaj o još jednom velikom elektronskom summitu koji se održao od 17-21. listopada možete downloadati na službenoj ADE stranici.
{youtube}SUuJ4nk__Ak{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2